Društvo

ZUNS: Predstavljanje udžbeničkih kompleta Crnogorski jezik kao nematernji

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS) predstaviće udžbeničke komplete Crnogorski jezik kao nematernji 3 za treći razred osnovne škole i Crnogorski jezik kao nematernji 5 za peti razred osnovne škole, saopšteno je iz pomenute institucije.
ZUNS: Predstavljanje udžbeničkih kompleta Crnogorski jezik kao nematernji
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

O udžbeničkim kompletima govoriće Zoja Bojanić-Lalović, direktorica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Lida Vukmanović-Tabaš i mr Aleksandar Čogurić – urednici izdanja, autori Dejan Vuković i Spasa Aškrabić, recenzent Bilal Alaj i dizajnerka i ilustratorka Ana Knežević.

Udžbenički kompleti Crnogorski jezik kao nematernji 3 i Crnogorski jezik kao nematernji 5 za osnovnu školu najnovija su izdanja Zavoda za udžbenike namijenjena učenicima i učenicama koji nastavu prate na albanskom jeziku, te crnogorski jezik uče kao drugi jezik.

„Udžbenici i radne sveske rađeni su prema istoimenom predmetnom programu i baziraju se na savremenim metodama učenja jezika. Svim djelovima udžbeničkoga kompleta podstiče se razvoj vještina slušanja, govora, čitanja, pisanja itd. Sadržaji su prilagođeni uzrastu i omogućavaju učeniku ovladavanje znanjima, vještinama i sposobnostima, usvajanje vrijednosnih stavova, ostvarivanje uspješne komunikacije, što pretpostavlja pravilno jezičko izražavanje“, navodi se u saopštenju ZUNS-a.

Priručnici za nastavnike sa CD-om za slušanje predstavljaju vodiče u organizaciji nastave i nude brojne ideje i aktivnosti nastavnicima za realizaciju programskih sadržaja.

Promocija udžbeničkih kompleta održaće se u Osnovnoj školi Mahmut Lekić u Tuzima, u petak, 11. septembra 2015. godine u 13 sati.

 

Portal Analitika