Politika

STANIĆ: SDP će sasvim sigurno nastupiti samostalno

Portparol Socijaldemokratske partije SDP-a Mirko Stanić saopštio je da će ta stranka na narednim parlamentarnim izborima sasvim sigurno nastupiti samostalno.
STANIĆ: SDP će sasvim sigurno nastupiti samostalno
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je za Dan konstatovao da je ključni zadatak Crne Gore u ovoj godini vraćanje povjerenja u izborni proces. Stanić je objasnio da sjednica Glavnog odbora stranke još nije zakazana.

„SDP će sasvim sigurno nastupiti samostalno i kao i do sada dati ključan doprinos da Crna Gora kroz dijalog, a kao članica NATO-a, na tim izborima vrati povjerenje u izborni sistem. Socijaldemokratska partija je svojim autoritetom omogućavala smirivanje tenzija nastalih nakon predsjedničkih izbora, koji su, zajedno sa lokalnim izborima i aferom „Snimak”, doveli u pitanje temeljni ustavni princip izbornu demokratiju u Crnoj Gori. Politička korupcija je najvidljiviji signal da je korupcija postala sistemski problem jedne zajednice. Budva je očigledan primjer za to“, naglasio je Stanić.

Po njegovoj tvrdnji, u želji da u izbornu godinu ne ulazimo pod opasnošću političke korupcije i na državnom nivou, Vlada i parlament bi trebalo da učine sve da se ova godina iskoristi za stvaranje uslova za fer i slobodne izbore.

Crnogorski premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović u utorak je nagovijestio da će parlamentarni izbori biti održani na proljeće iduće godine, a da će DPS najvjerovatnije ići samostalno.

Izvor: Dan; foto: in4s.net

Portal Analitika