Društvo

Počelo uklanjanje betona iz korita Ribnice

Biznismen Ljubomir Nikić počeo je da radi po odluci Inspekcije za vode Glavnog grada i da uklanja beton iz korita Ribnice, koje je krajem jula betonirao bez saglasnosti. Ekipu Pobjede juče su, iza poslovnog centra ,,Nikić”, dočekali radnici. Zvuci mašina odjekivali su ulicom.
Počelo uklanjanje betona iz korita Ribnice
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Radnici, koje je angažovao Nikić, nijesu bili raspoloženi da odgovaraju na pitanja. Koliko će trajati razbijanje betona juče novinari Pobjede nijesu mogli saznati ni od Ljubomira Nikića, koji nije odgovarao na telefonske pozive novinarke Pobjede.

Podsjetimo, Nikić je korito Ribnice betonirao na svoju ruku, ne tražeći dozvolu od nadležne inspekcije. Nakon toga, Glavni grad je podržao inicijativu NVO ,,Grin houm” i peticiju građana, pa naložio biznismenu da vrati korito kakvo je bilo.

On je ranije kazao za Pobjedu da je na takav potez bio primoran zbog urušavanja hotela.

- Počeli su da pucaju zidovi, pa sam morao da betoniram iz nužde, da mi se hotel ne sruši. Zidovi su popucali pet centimetara, jer se zgrada nalazi na samo pet metara od koritaRibnice. Zovite Sekretarijat za urbanizam – rekao je tada Nikić.

U betoniranje je, istakao je, uložio 10.000 eura.

Podgoričanka Milena Seratlić kazala je da je sumnjala u to da će Nikić ukloniti beton.

- Iznenađena sam pozitivno. Ima reda i discipline u Podgorici i to je dobra poruka svima onima koji misle da mogu da mijenjaju grad kako im se ,,ćefne” – kazala je Seratlić.

Miloš Kovijanić misli da je možda korito Ribnice trebalo ostaviti betonirano.

- Bilo je tu dosta smeća, sada će ga ponovo biti. Ili da nadležne službe povedu računa i posvete se više svom poslu – kazao je Kovijanić.

Izvor: Pobjeda; foto: dan.co.me

Portal Analitika