Društvo

Athanassiou: Grčka očekuje poziv Crnoj Gori u NATO

Grčka pruža punu podržku NATO integracijama Crne Gore i očekuje dobijanje pozivnice za članstvo krajem ove godine, kazao je novoimenovani ambasador te zemlje Sotirios Athanassiou na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem.
Athanassiou: Grčka očekuje poziv Crnoj Gori u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Stijepović je, naglašavajući tradicionalno prijateljske odnose koji su uspostavljeni još u vrijeme Knjaževine Crne Gore, ambasadoru poželio puno uspjeha u svom novom diplomatskom mandatu u Crnoj Gori.

"On je naglasio da naše dvije zemlje imaju veoma dobre i razvijene odnose utemeljene na istorijskoj tradiciji i kulturnim vrijednostima, ali da postoji još dosta prostora za njihovo razvijanje i saradnju u mnogim oblastima", saopšteno je iz Glavnog grada.

Gradonačelnik je izrazio ubjeđenje da će ambasador doprinijeti namjerama dvije zemlje da unaprijede postojeće i uspostave nove oblike saradnje kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

"Istovremeno, on je iskazao visoko poštovanje za podršku Grčke našim evropskim i evroatlanskim integracijama, posebno u vremenu kada Crna Gora očekuje poziv za pristupanje NATO savezu", navedeno je u saopštenju.

Ambasador je ocijenio da Grčka i Crna Gora treba da nastave inteziviranje saradnje, posebno u oblasti kulture i obrazovanja, organizacijom ranovrsnih manifestacija koje će doprinijeti boljem povezivanju dva naroda.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_65118
10.09.2015. 08:22

Pušti Mogo Nato integracije i odnose dvije zemlje, ima ko je za je za te rabote plaćen. Posveti se malo problemu saobraćaja kroz grad, prekini više agoniju dolaznika iz Nikšića i Podgorice

0
0