Politika

DF TVRDI: Istraživanje prvi put bez kontrole DPS-a

Istraživanje javnog mnjenja, koje je prije dva dana predstavljeno u Podgorici, prvi put je urađeno van kontrole agencija za ispitivanje javnog mnjenja koje angažuje i plaća Demokratska partija socijalista (DPS), saopšteno je iz Demokratskog fronta.
DF TVRDI: Istraživanje prvi put bez kontrole DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, analitičar Đorđe Vukadinović saopštio je za Televiziju Pink M da on nije radio istraživanje javnog mnjenja koje je predstavljeno u ponedjeljak, te da ne zna tačno ko ga je sačinio.

Prema tom istraživanju DPS i Front su vodeće političke grupacije za koje bi glasali građani, koji bi se u ovom trenutku opredijelili za izlazak na izbore.

Tim povodom, u DF-u su rekli da istraživanje koje je predstavio Vukadinović, a koje je dio regionalnog istraživanja političkih i društvenih trendova, nije uračunalo nepostojeće glasače i navodne pristalice DPS-a koje, kako navode u tom političkom bloku, po pravilu uključuju istraživanja raznih plaćenih režimskih agencija.

“Istraživačima iz tih agencija, za razliku od profesora Đorđa Vukadinovića, se ne posvećuju specijalne emisije o njihovoj prošlosti, obrazovanju i drugim referencama već se dodjeljuju stanovi, izmišljaju nove katedre, guraju fakultetske diplome, ekspresno dodjeljuju naučna zvanja I daju prestižna diplomatska mjesta. Takođe ih se za dan bezbjednosti uvijek sjete”, navedeno je u reagovanju DF-a.

Svako profesionalno istraživanje koje sprovedu istraživači koji nijesu plaćenici režima ili agenti UDBE pokazaće, naglašavaju u Frontu, realnost da DPS bez krađa, korupcije, ucjena, pritisaka, lažnih birača nema više od dvadesetak procenata podrške.

“Poslije hapšenja u Budvi, koje je jasno pokazalo kako DPS sistematski godinama pljačka državnu i opštinsku imovinu, i konkretnih dokaza o krađi na svim drugim nivoima, potpuno je prirodno ono što je registrovalo najnovije istraživanje - da pristojan svijet ne želi pripadati toj lopovskoj organizaciji koja se lažno predstavlja kao politička stranka”, stoji u reagovanju,

Anketa je, navode u DF-u, pokazala loš rejting DPS-a i ona je, ističu, u direktnoj suprotnosti sa rezultatima koje su do sada saopštavali “režimski plaćenici i prevaranti koji su posebno voljeli javno da istaknu vlastitu nezavisnost”.

“Samo je ta družina imala obraza da tvrdi kako skandali, svađe, prevare i brutalne krađe vodećih političara vlasti ne ostavljaju nikakvog traga na podršku koju u biračkom tijelu ima DPS. Naivno je bilo vjerovati da u Crnoj Gori, gdje je u mnoge pore društvenog života instalirana UDBA, da su  bez tog virusa funkcionisale istraživačke kuće i njihovi anketari. Upravo su tako namješteni rezultati anketa služili za spinovanje javnosti Ii pripremu terena za krađu na izborima”, ističe se u reagovanju.

U Frontu dodaju da ih ne čudi što je podignuta cijela režimska mreža u medijima u odbrani ranijih “lažnih rezultata namještenih” anketa i klevetanju najnovijeg ispitivanja javnosti.

“Ta najnovija histerija agenture u medijima bjelodano je dokazala da se režim trese od straha od suočavanja sa opljačkanim i obespravljenim narodom koji više neće mirno da posmatra poniženja, lopovluke i sramoćenje ove države i naroda.

Sada je najvažnije, napominju u DF-u, da se građani okupe na protestu 27. septembra ispred Skupštine i pokažu koliko su spremni da se isbore za slobodu i  demokratiju.

“Poslije 27. septembra Crna Gora više neće biti ista”, poručili su iz tog saveza.

rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_76133
10.09.2015. 11:42

Ovo su Medove ideje. Ovo samo njegov um može da smisli. Ništa mi nema odvratnije nego kad čujem da se izjašnjava kao Crnogorac i da je bio za nezavisnu CG. Pa dje se pogubi za ovih 10 godina. Potpuno se izgubio. Niti zna šta radi niti šta priča.Našao je prave saradnike, sve sami izdajnici i neprijatelji CG.Dok je njih ova vlast nikada se neće promijeniti, jer bolje i ovakva nego oni .

1
1
G Guest_61117
10.09.2015. 12:54

Ne, on nije bio za suverenu CG. Jeste li svi zaboravili sta je tada bilo?

0
1