Društvo

JKPCG: LGBT zajednica da razmisli treba li podizati tenzije

Predstavnici LGBT populacije treba dobro da razmisle da li za Dan oslobođenja Nikšića 18. septembra, za kada su najavili organizovanje parade, treba da podižu tenzije zloupotrebljavajući antifašističke simbole, ocijenjeno je iz Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore (JKPCG).
JKPCG: LGBT zajednica da razmisli treba li podizati tenzije
Portal AnalitikaIzvor

Nikšićki komitet Komunističke partije upozorio je da će svim raspoloživim sredstvima braniti svoje simbole i amblem zvijezdu petokraku.

Predsjednik opštinskog komiteta JKPCG Radislav Stanišić pitao je predstavnika LGBT zajednice, Stevana Milivojevića, zašto ne organizuje paradu u svom gradu, kao i zašto na nedavni sastanak uoči mirnog protesta komunista, sa njima nije došao nijedan pripadnik te populacije iz Nikšića.

On je istakao da komunisti očekuju da kontaktiraju isključivo sa predstavnicima LGBT iz Nikšića kako bi se razriješila nastala situacija, "a ne da im problem rješavaju oni koji ih ne mogu riješiti ni u svom gradu”.

Stanišić je podsjetio da JKPCG iz Nikšića nema ništa protiv LGBT osoba, ističući da se ne oglašavaju zbog njihovih uvjerenja, već zbog “zloupotrebe univerzalnih vrijednosti pod kojima su ginuli naši preci, kao i mnogi građani u svijetu, kojima je petokraka simbol borbe i otpora”.

JKP je protekle sedmice organizovala centrom Nikšića mirnu protestnu šetnju za, kako su kazali, odbranu antifašističkih simbola i časti grada pod sloganom “Tuđe nećemo, svoje ne damo”, a njihovom javnom obraćanju ispred zgrade opštine prisustvovala su i dva predstavnika LGBT iz Podgorice.

Komunisti su kazali da su na takav potez primorani, jer predstavnici LGBT osoba prisvajaju njihove simbole zvijezdu petokraku i slobodarski pozdrav Smrt fašizmu sloboda narodu, za koje su živote dali milioni ljudi širom svijeta, braneći zemlju od fašizma i stvarajući zdravo društvo.

Oni su tada istakli da im parada LGBT samo kao šetnja ne smeta, ali da itekako smeta, kakao su naveli, licemjerstvo i odvažnost te populacije da sebe izjednačavaju sa narodnim herojima, herojima socijalističkog rada. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.