Društvo

Bogdanović na samitu u Istanbulu

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović danas je kao specijalni gost učestvovao na generalnom samitu Unije turskih opština u Istanbulu.
Bogdanović na samitu u Istanbulu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tokom skupa, kojem su prisustvovali predstavnici više stotina gradova iz dvadesetak država Evrope, Azije i Afrike, gradonačelnik Bogdanović pozdravio je prisutne, pritom naglašavajući značaj regionalne saradnje.

– Želim izraziti duboku zahvalnost našim uvaženim domaćinima na pozivu zahvaljujući kojem su Cetinje i Crna Gora prisutni na današnjem događaju. Za nas, ovo predstavlja samo još jedan dodatni podstrek u cilju daljeg intenzivnog rada na međunarodnoj saradnji i povezivanju sa prijateljskim gradovima - čijih predstavnika danas, na ovom mjestu, ima na pretek. Jer, međunarodna partnerstva, od kojih direktnu korist imaju građani, od izuzetne su važnosti za budućnost ovog geografskog podneblja – kazao je on.

Gradonačelnik Bogdanović pritom je posebno pozvao predstavnike turskih gradova na jačanje odnosa u pravcu intenziviranja privredne saradnje.

– Vjerujem da ćemo se saglasiti da naša saradnja, između ostalog, treba upravo da počiva na privrednim aktivnostima. To je ključni pravac ka zajedničkom razvoju zemalja regiona – zaključio je on.

On je, kao predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, uputio poziv za saradnju predstavnicima turskih, ali i ostalih lokalnih vlasti, prevashodno u cilju kandidovanja projekata od međusobnog značaja.

Takođe, na današnjem događaju, predstavnici Unije turskih opština uputili su poziv subjektima iz Crne Gore da se aktivno uključe u mjere koje doprinose jačanju međunarodne saradnje.

Gradonačelnik Bogdanović na samitu Unije turskih opština u Istanbulu boravio je na poziv predsjednika te organizacije Ibrahima Karaosmanoglua.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.