Zanimljivosti

Audi predstavlja blindirani "A8"

Predstojeći sajam automobila u Frankfurtu mnogi proizvođači će iskoristiti za promociju novih modela dok će za druge to biti sjajna prilika da promovišu specijalna izdanja automobila koji su se već ustalili u ponudi.
Audi predstavlja blindirani "A8"
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sajam automobila u Frankfurtu počinje 17. septembra a "Audi" će iskoristiti domaći teren za promociju svoje limuzine "A8", odnosno njene bezbjednosne verzije. U pitanju je blindirana varijanta koja nosi oznaku "Security L".

Nakon Land Rover-a koji je predstavio blindirani "Sentinel" i Njemci su pokazali svoj adut. Ovogodišnja verzija u odnosu na onu od lane ima "VR9" balistički standard što je unaprjeđenje u odnosu na postojeći "VR7".

"Audi" je odmah krenuo sa hvaljenjem svoje bezbjednosne limuzine nazvavši je "najbezbjednijim Audijem ikada". Kupci mogu birati između V8 bi-turbo TFSI agregata snage 435 konja i W12 FSI motora snage 500 konja.

Snažnija verzija ima maksimalni obrtni momenat od 600Nm uz maksimalnu brzinu od 210 na sat. Za sada nije poznata cijena ove bezbjednosne limuzine ali "Audi" navodi da će biti poznata na vrijeme, pobrano prije početka prodaje koji je zakazan za proljeće naredne godine.

Izvor i foto: autoportal.rs

Portal Analitika