Zanimljivosti

Skup o homeopatiji završen u haosu nakon što su učesnici uzeli LSD

Konferencija o alternativnoj medicini koja se održala u hotelu u gradu Handeloh, u Njemačkoj, iznenada se završila nakon što je grupa od 29 muškaraca i žena uzela sintetičku psihodeličnu drogu i počela da halucinira.
Skup o homeopatiji završen u haosu nakon što su učesnici uzeli LSD
Portal AnalitikaIzvor

Grupa „heliopraktičara“ – „praktičara liječenja“ iz Njemačke, koji pripadaju holističkoj medicinskoj profesiji u Njemačkoj, kako piše njemački „Bild“, počeli su da se „zbunjeno kreću, kotrljaju po livadi, pričaju nepovezano a nekoliko njih imalo je grčeve“ na konferenciji održanoj u petak, 4. septembra.

Svi učesnici konferencije bili su pozitivni na 2C-E, sintetičku psihodeličnu drogu koja je u Njemačkoj zabranjena od prošle godine. Iskustva onih koji su ovu drogu probali su da je ova supstanca najsličnija LSD-ju. Izaziva napetost mišića, bol, mučninu, povraćanje, vrtoglavicu i paranoju kod nekih korisnika.

Čak 150 članova medicinskog osoblja, više ambulantnih i policijkih kola došlo je do hotela da pomogne pacijentima koji su buncali, a koji su imali od 24 do 56 godina. Neki su bili dezorijentisani, drugi imali problema sa disanjem, ubrzanim radom srca...

“Sigurno je bilo više prejakih doza. To ne podržava gledište da su ljudi svjesno uzimali drogu.”, rekao je ekspert za narkotike Torsten Pasi za njemački NDR. “Neko može da pretpostavi da ljudima nije rečeno za ovu supstancu, njene efekte i rizike prije uzimanja.”

Refinery29 izvještava da policija istražuje mogućnost da je droga uzeta ili kao zajednički eksperiment, ili je počela da kruži kao nečija neslana šala, koja je mogla da ima ozbiljnije posljedice. Do sada nema uhapšenih.

(bizlife.rs)

Portal Analitika