Crna hronika

Uhapšen Baranin Vojislav Šljivančanin zbog sumnje da je pripremao više likvidacija

Vladislav Šljivančanin (39) iz Bara, koji je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je pripremao likvidacije, bio je angažovan i kao pucač Miroslava Kuraka.
Uhapšen Baranin Vojislav Šljivančanin zbog sumnje da je pripremao više likvidacija
Portal AnalitikaIzvor

Pored Kuraka, prema podacima službi bezbjednosti, bio je i član obezbjeđenja Franka Simatovića Frenkija, osnivača zloglasne JSO.

Čiju likvidaciju je Šljivančanin pripremao i po čijem nalogu, policiji još nije poznato. On i trojica uhapšenih saučesnika, Almir Dragišić (30), Stefan Mandić (25) i Dragan Đokić (30), branili su se ćutanjem u tužilaštvu na optužbe o posjedovanju velikog arsenala oružja.

Policija pretpostavlja da je Šljivančanin glavni organizator pripremanih likvidacija, s obzirom na bogat policijski dosije.
- Kriminalnu karijeru Šljivančanin je počeo kao član grupe Bugarina Danijela Stojanova Bakrdžijeva, zvanog Fis, koji je kao dobrovoljac učestvovao na ratištu u BiH kao pripadnik jedinice “Sivi vukovi” pod komandom Srđana Kneževića. Tu je uspostavio kontakt i sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, a vojničko iskustvo je po okončanju rata iskoristio za kriminalne aktivnosti. U podzemlju je imao reputaciju ozbiljnog izvršioca naručenih likvidacija, teških razbojništava... - kaže za “Blic” izvor upoznat sa aktivnostima uhapšenog Šljivančanina.         

On navodi da je Bugarin Bakrdžijev imao dvojicu iskusnih saradnika sa “naše strane” - izvjesnog momka pod nadimkom Sale Surovi i Šljivančanina.

Bugarin Bakrdžijev, prema operativnim podacima srpskih službi, poginuo je 2002. u Holandiji kada je greškom aktivirao eksplozivnu napravu spremljenu za likvidaciju koju je navodno tada naručio Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam.

- Posle pogibije Bakrdžijeva, Šljivančanin je nastavio da se bavi kriminalom, uglavnom pljačkama banaka. Očigledno je oformio novu ekipu, budući da uhapšeni Dragišić, rodom iz Knina i Mandić iz Bara, nisu odranije poznati policiji.

- Jedino se uhapšeni Đokić dovodi u vezu sa pucnjavom u oktobru 2008. u Beogradu, kada je ranjen diler Nikola Nikolić. Postojala su saznanja da je upravo Đokić prebacio Nikolića u Urgentni centar, ali to nikada nije dokazano - kaže izvor. (Blic)

 

Portal Analitika