Svijet

UNHCR očekuje 850.000 izbjeglica u Evropi

Prema procjenama UNHCR-a do kraj ove i naredne godine može se očekivati da će oko 850.000 izbjeglica preko Mediterana stići u Evropu.
UNHCR očekuje 850.000 izbjeglica u Evropi
Portal AnalitikaIzvor

Zbog toga agencija za izbjeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) poziva na usklađivanje politike o azilu u Evropskoj uniji.

“Tokom 2015. godine u Evropu bi trebalo doći oko 400.000 ljudi koji će, nakon što pređu Mediteran, tražiti međunarodnu zaštitu. Za narednu godinu taj broj bi mogao da iznosi 450.000”, upozoravaju iz UNHCR-a.

Vilijam Spindler, portparol UNHCR kaže da je do sada u Evropu već stiglo oko 366.000 izbjeglica, tako da će se njihova predviđanja vjerovatno obistiniti. Do kraja godine će se intenzitet dolaska novih migranata vjerovatno smanjiti, jer će se vremenski uslovi pogoršati, biće znatno hladnije i opasnije preći Mediteran.

Za sada nema usporavanja dolaska izbjeglica. Trenutno se na grčkim ostrvima nalazi oko 30.000 ljudi, odakle svoj put nastavljaju ka zapadnoj Evropi.

(Vijesti.ba)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.