Region

NIKOLIĆ: Igrajući se sa Rusijom, igraju se svjetskim mirom

Predsjednik Srbije Tomisla Nikolić izjavio je da bi Zapadu bilo bolje da sarađuju sa Rusijom jer igrajući se njenim vrijednostima i ponosom igraju sa svjetskim mirom i bezbjednošću.
NIKOLIĆ: Igrajući se sa Rusijom, igraju se svjetskim mirom
Portal AnalitikaIzvor

"Bilo bi mnogo bolje da sarađuju sa (predsjednikom Vladimorom) Putinom, jer to može da podigne svijet, nego da se sa njim svađaju, jer to može da sruši svijet", rekao je Nikolić u intervjju "Sputnjiku".

On je uvjeren da će mnogi na Zapadu shvatiti da se time što se igraju sa Rusijom, sa njenim osjećanjem vrijednosti, njenim ponosom, u stvari igraju sa desetinama miliona, stotinama miliona ljudi, a potom i sa svjetskim mirom i bezbjednošću.

Govoreći o susretu s Putinom prilikom posjete Kini, Nikolić je istakao da on i "ruski predsjednik koriste svaku priliku, kao što je to bio slučaj na Paradi pobjede u Moskvi i otvaranju Evropskih igara u Azerbejdžanu, da razgovaraju o dosadašnjoj i budućoj saradnji, o načinu na koji Srbija i Rusija da ostanu sinonim jedinstva.

"Kada pomenete Srbiju, odmah možete uz nju da stavite Rusiju i obrnuto", dodao je Nikolić.

On je rekao da je "zahvalio predjsedniku Putinu za glasanje na sjednici Savjeta bezbednosti UN, protiv Rezolucije koja bi zločin počinjen u Srebrenici upisala u istoriju čovječanstva kao sinonim za genocid.

 

Tanjug

Portal Analitika