Društvo

Da se ne ponovi Bijelo Polje

U Palati Bizanti u Kotoru sjutra će biti održana javna rasprava o Nacrtu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji organizuje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.
Da se ne ponovi Bijelo Polje
Portal AnalitikaIzvor

Povodom održavanja sjutrašnjeg skupa Ministarsvo je saopštilo da Palata Bizanti raspolaže s 50 mjesta, zbog toga pozivaju vjerske zajednice, da delegiraju svoje predstavnike, kako javna rasprava ne bi bila zloupotrijebljena.

"Smisao Okruglog stola je da se čuju stručni stavovi zainteresovanih subjekata o ovom pitanju, a ne da se organizuje masovni skup na kojem će pojedinci, kao na Okruglom stolu u Bijelom Polju, zloupotrijebiti Javnu raspravu", saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava .

Kako navode, poučeni nemilim dešavanjima sa Okruglog stola u Bijelom Polju, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poručilo je da će preduzeti neophodne mjere da obezbijedi Okrugli sto u Kotoru, da uslovi za diskusiju budu u skladu sa tehničkim uslovima Palate Bizanti.

"I da se na Okruglom stolu čuju, prije svega, stručna mišljenja. Molimo zainteresovane da uvaže ovaj apel, a sve koji ne budu u prilici da učestvuju na Okruglom stolu u Kotoru, pozivamo da svoje stavove dostave na adresu Ministarstva za ljudska i manjinska prava", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika