Društvo

Cdu: Nadležni da očiste dvorište Srednje škole "Danilo Kiš"

Crnogorska demokratska unija Cdu poziva nadležne u opštini Budva da očiste i urede dvorište Srednje škole "Danilo Kiš".
Cdu: Nadležni da očiste dvorište Srednje škole "Danilo Kiš"
Portal AnalitikaIzvor

"Pošto vladajuća ad hoc "koalicija" u našem gradu tvrdi da je stanje redovno i regularno i da nijesu potrebni vanredni izbori, cijenimo da to znači da su gradske službe i komunalna preduzeća, koji, inače, rade sa mnogo više formalno zapošljenih nego što je to objektivno potrebno i održivo, sasvim spremni da se ažurno i odgovorno brinu o svim aspektima funkcionisanja Grada i Opštine, uključujući elementarnu čistoću prostora oko naših škola", navodi se u saopštenju Cdu-a.

Njihova nada da će stara-nova opštinska vlast uslišiti ljubaznu molbu pojačana je činjenicom da je novi predsjednik Opštine doskorašnji direktor pomenute škole.skola2

"Otud i naša dobronamjerna pretpostavka da je predsjednik upoznat sa stanjem dvorišta i opštim izgledom Škole, za što u našem narodu postoji jedna stara riječ- zastiđe. Svjesni smo da je ova žalosna situacija u prijestonici našeg turizma stvarnost na koju možemo naići i na drugim lokacijama ekološke države Crne Gore. Naša odluka da javno pozovemo poštovane kolege iz gradskih vlasti da nešto preduzmu povodom ovoga polazi od stare istine da je potrebno prvo očistiti svoje dvorište, pa onda polemisati i pozivati da se to uradi i na drugim mjestima", poručuju iz Cdu-a.

Svjesni su takođe da jedan od odgovora može biti i to da postoji sukob nadležnosti između školske i opštinske uprave oko ovog smeća i otpadaka - ko i kako i zašto i po kojoj proceduri to treba da očisti.

"Umjesto da gubimo vrijeme na te nepotrebne i vjestačke "dileme", pozivamo nadležne da pozovu druge nadležne i da se dogovore, pa da to hitno očiste i srede, kako bi to poprimilo izgled i povratilo funkciju uređenog školskog prostora, a ne otpada u centru metropole turizma.  Ovim povodom ne želimo da posebno napominjemo da je naša zajednička sramota što škola sa imenom velikana naše književnosti stoji u takvom ruglu. To ne govori ništa o velikom Danilu Kišu, ali svjedoči o svima nama", smatraju u Cdu-u.skola3

Pošto to sve bude očišćeno i sređeno, a članovi i aktivisti Cdu su spremni da pomognu u ovoj akciji, podsjetiće kolege iz vladajuće formacije da je Budvi potrebna temeljna i ozbiljna sanacija, koja će gradu i opštini vratiti mogućnost da prebrodi postojeću finansijsku, organizacionu, političku i moralnu krizu.

"Ukoliko to ne bude vraćeno u normalno stanje - učinićemo isto. Budvi su potrebni izbori i na volji građana uspostavljena nova opštinska uprava, koja će pristupiti sanaciji i obnovi našeg grada i opštine", zaključuje se u saopštenju Cdu-a.

Portal Analitika