Politika

Gegaj: DPS što obeća to i ispuni

Demokratska partija socijalista DPS je do sada ono što je obećala i ispunila. Tako je bilo i oko vraćanja statusa opštine Petnjica i Gusinje. Čvrstog sam uvjerenja da će tako biti i oko vraćanja statusa opštine Tuzi, kazao je poslanik te partije Nikola Gegaj.
Gegaj: DPS što obeća to i ispuni
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo da je DPS sa Forcom potpisao aneks sporazuma, kojim su se obavezali da prihvate transformaciju gradske opštine Tuzi u samostalnu opštinu.

U aneksu stoji da je neophodna zakonska akta za opštinu Malesija-Tuzi potrebno dostaviti Skupštini, a krajnji rok za usvajanje je 30. novembar ove godine.

Gegaj je u izjavi za Pobjedu poručio da će DPS podržati svaki prijedlog u Skupštini koji ima podršku građana GO Tuzi. DPS će, kako je dodao, poštovati svaki koalicioni sporazum i dogovor.

„Malesiji niko nije oduzeo pravo na opštinu već je odgovorna vlast mislila da bi došlo do opštine moraju da se ispune predviđeni uslovi kako bi ona bila ekonomski održiva opština, a ne samo opština na papiru. Realno govoreći, kada vidimo sa kojim finansijskim poteškoćama se suočavaju novoformirane opštine kao i pojedine mnogo razvijene opštine u Crnoj Gori, tako da ni mi ne možemo očekivati da ćemo dobijanjem opštine teći med i mlijeko, već ćemo morati ozbiljno zasući rukave i činiti sve, bez obzira na sve političke podjele koje postoje u našem političkom životu, da nova opština bude funkcionalna i istinski servis i u službi građana“, naveo je Gegaj.

Prema njegovim riječima, potrebno je oprezno i odgovorno ući u one projekte koji će zauvijek uticati na život građana GO Tuzi.

Funkcioner Građanske inicijative i bivši poslanik Vaselj Siništaj očekuje da će Skupština usvojiti ove godine sve neophodne propise kako bi Tuzi bila opština, kako ističe, u punom smislu te riječi.

„Moramo pomoći i prvom i posljednjem građaninu Crne Gore da ima bolje uslove života i srećniju budućnost“, rekao je Siništaj za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, GI je jedini politički subjekat koji je radio na studiji izvodljivosti, plaćao i angažovao stručnjake, te da od toga ne odustaju.

On dodaje da mu sam naziv sporazuma sa Forcom „Aneks 2“ ne uliva mnogo optimizma.

„Ozbiljniji pristup sam očekivao od DPS-a, jer ipak je to interes građana Malesije, a znate da Forca nema tamo neki uticaj. U najmanju ruku trebali su još pozvati GI i AA. Nijesam bio za to da se potpisuje aneks nekog sporazuma na deset mjeseci pred izbore“, navodi Siništaj.

Izmjenama zakona predviđen je novi položaj Tuzi kao posebne opštine u okviru glavnog grada.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
09.09.2015. 13:12

Sto obeca to i ispuni.Kome ovaj prica ovu pricu.Obeavaju Albancima evo 20 godina opstinu Tuzi i na kraju nista.Kaze da nema ekonomksog opravdanja a Petnjica ima il Gusinje.Zar Gegaj misli da se obraca ovcama iil racuna da ima ljudi sa malo vise mozga i pameti da ne nasijedaju na njegove trikove i blentavu pricu.

4
1