Košarka

EP: Italijani srušili Španiju, trijumf Hrvatske

Košarkaši Italije pobijedili su Španiju 105:98 u trećem kolu Evropskog prvenstva u Berlinu. Ranije u utorak Srbija je pobijedila Island, a Turska Njemačku. U narednom kolu Italija igra sa Njemačkom u srijedu u 17.45, a Španija sa Islandom u 21 sat. Na prvom mjestu grupe je Srbija sa šest bodova i maskimalnim učinkom, Turska ima jedan manje, a slijede Njemačka, Italija, Španija, pa Island.
EP: Italijani srušili Španiju, trijumf Hrvatske
Portal AnalitikaIzvor

Najzaslužniji za pobjedu Italije bili su Galinari sa 29 poena, osam skokova i šest asistencija i Belineli sa 27 poena i sedam dodavanja, a trojke je šutirao sedam od devet. Barnjani je ubacio 18 poena, Đentile 13, a dva manje Aradori. 

Kod Španaca raspoložen je bio samo Gasol sa dabl dabl učinkom od 34 poena i deset skokova, uz pet asistencija. Nikola Mitorić meč je završio sa 13 poena, a sa po devet Ljulj i Rejes. 

Košarkaši Hrvatske ostvarili su drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, bili su bolji od Makedonije 73:55. U ekipu Hrvatske vratio se Bojan Bogdanović koji je zabilježio 13 poena i šest skokova. Najefikasniji je bio Dario Šarić sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti, a 12 je dodao Krunoslav Simon. Kod poraženih dvocifren je bio samo Samardžiski sa 10 poena, a po devet su dodali Vojdan i Damjan Stojanovski. 

Portal Analitika