Fudbal

FOTO: Crna Gora pokorila Moldaviju, debitovao Mandić!

Druga uzastopna pobjeda fudbalera Crne Gore u septembarskom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - u osmom meču grupe G ''hrabri sokoli'' su slavili u Moldaviji 2:0 golom Savića i autogolom Racua nakon šuta Bećiraja, te tako upisali 11 bodova, sa skorom od tri trijumfa, tri poraza i dva remija. Izabranici Branka Brnovića pružili su dobru partiju, iako su igrali bez kapitena Vučinića, priliku je dobio i debitant Staniša Mandić, pa su novim trijumfom ostali u trci za treće mjesto i baraž. Nakon debakla Švedske od Austrije 4:1, te trijumfa Rusije u Lihtenštajnu od 7:0, drugo mjesto preuzela je ''zbornaja sa 14 bodova, Švedska ima 12, bod više od naše selekcije.
FOTO: Crna Gora pokorila Moldaviju, debitovao Mandić!
Portal AnalitikaIzvor

Što se tiče meča, Crna Gora je odmah krenula opasno. Jovetić je proigrao Tomaševića, koji je tražio Marušića na drugoj stativi, ali je odbrana Moldavije otklonila opasnost. Samo dva minuta kasnije Marušić je tražio Jovetića u srcu peterca, ali se nijesu razumjeli. U 9. Minutu gol za Crnu Goru - Jovetić je centrirao sa ivice kaznenog prostora, a bek Atletiko Madrida Stefan Savić na drugoj stativi odlično reagovao.

crnagoramoldavija0809-1

Samo dva minuta kasnije Polkesića je spasila prečka. Na 15 minuta do kraja poluvremena, Marušić je imao odličan prodor po lijevoj strani, a onda slabije šutirao. Veliku šansu je propuštio Damjanović. Jovetić ga je maestralno proigrao petom, izbacio u zicer, ali je popularni Boske šutirao pored gola.

crnagoramoldavija0809-2

U 51. minutu nevjerovatnaa šansa za Adama Marušića! Nikola Vukčević ga je perfektnim pasom spojio sa golmanom, vezista Kortrajka gledao je u oči Ćebanua, koji mu je odbranio udarac. A onda u 65. Minutu 2:o za Crnu Goru. Bećiraj je ušao u šesnaesterac, prošao između dva igrača, šutirao, a lopta se od jednog defanzivca Moldavije odbila u gol. U 69. minutu debitovao je i Staniša Mandić koji je ušao umjesto Marušića.

crnagoramoldavija0809-4crnagoramoldavija0809-5

U ostala dva duela Austrija je kao gost savladala Švedsku 4:1, dok je Rusija bila ubjedljiva u Lihtenštajnu 7:0. U narednom kolu 9. oktobra Crna Gora dočekuje Austriju, Rusija gostuje Moldaviji, dok Šveđani idu Lihtenštajnu.

Moldavija - Crna Gora 0:2 (0:1)

Stadion Zimbru, Kišinjev
Gledalaca: 5.800

Sudija: Sebastien Delferier (Belgija)

Strijelci
1:0 - Savić 9', 2:0 - Bećiraj 65'

Žuti kartoni
Baša, Savić, Vukčević - Crna Gora
Gackan, Dedov, Golovatenko - Moldavija

MOLDAVIJA: Ilie Kebanu, Igor Armaš, Artur Patraš (od 73. Ginsari Radu), Julian Erhan, Viktor Golovatenko, Jon Žardan, Andrej Kožokari, Aleksandru Gackan, Euđeniu Čebotaru (od 36. Petru Raku), Aleksandru Dedov, Nikolae Milinčeanu. Selektor: Aleksandru Kurtejan.

CRNA GORA: Vukašin Poleksić, Nikola Vukčević, Marko Baša, Žarko Tomašević, Stevan Jovetić (od 88. Mladen Kašćelan), Dejan Damjanović (od 46. Stefan Mugoša), Fatos Bećiraj, Stefan Savić, Vladimir Boljević, Marko Simić, Adam Marušić (od 69. Staniša Mandić). Selektor: Branko Brnović.

Tabela:

1. Austrija 22
2. Rusija 14
3. Švedska 12
4. Crna Gora 11
5. Lihtenštajn 5
6. Moldavija 2

Portal Analitika