Društvo

Ministarstvo: Javna rasprava u Kotoru na stručnom nivou i uz mjere bezbjednosti

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava apelovalo je danas, prije svega, na vjerske zajednice, da delegiraju svoje predstavnike za javnu raspravu o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti, koja će 10. septembra biti održana u Palati Bizanti u Kotoru.
Ministarstvo: Javna rasprava u Kotoru na stručnom nivou i uz mjere bezbjednosti
Portal AnalitikaIzvor

Kako se ističe u saopštenju, ministarstvo se odlučilo na takav potez s obzirom na to da postoji veliko interesovanje za učešće na okruglom stolu, a da sala raspolaže s 50 mjesta za sjedenje.

- Smisao okruglog stola je da se čuju stručni stavovi zainteresovanih subjekata o ovom pitanju, a ne da se organizuje masovni skup na kojem će pojedinci, kao na okruglom stolu u Bijelom Polju, zloupotrijebiti Javnu raspravu. Poučeno nemilim dešavanjima sa okruglog stola u Bijelom Polju, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava obavještava zainteresovane da će preduzeti neophodne mjere da obezbijedi okrugli sto u Kotoru, da uslovi za diskusiju budu u skladu sa tehničkim uslovima Palate Bizanti, i da se na okruglom stolu čuju, prije svega, stručna mišljenja. Molimo zainteresovane da uvaže ovaj apel, a sve koji ne budu u prilici da učestvuju na okruglom stolu u Kotoru, pozivamo da svoje stavove dostave na adresu Ministarstva za ljudska i manjinska prava - stoji u saopštenju.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika