Društvo

CPC: SPC želi klevetama i uvredama da obori nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti

Crnogorska pravoslavna crkva snagom argumenata nastoji i istrajaće da da doprinos donošenju pravednih riješenja u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, čiji je Nacrt na javnoj raspravi, kao i da sve vjerske organizacije imaju jednak, ravnopravan i istovjetan položaj u Crnoj Gori, ističu iz CPC.
CPC: SPC želi klevetama i uvredama da obori nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u njihovom saopštenju, onemogućavanje i obesmišljavanje javne rasprave o nacrtu ovoga zakona u Bijelom Polju, "filijala Srpske pravoslavne crkve potvrdila je i dokazala da se suprotstavlja pravednom rješenju crnogorskog crkvenog pitanja".

- Sprječavanjem javne rasprave dokazala je da nema argumenata protiv ovog nacrta zakona, već da pokušava da ga obori, služeći se klevetama, uvredama, prijetnjama nasiljem ukoliko se ne izađe u susret toj njenoj želji, pa čak i otvorenim  pozivom na fizičko nasilje. U tome ima zdušnu podršku srpskih i prosrpskih političkih partija, pojedinaca i udruženja. Među njima ima i onih sa reputacijom podstrekača i učesnika ratnih događanja iz ratova devedesetih godina prošlog vijeka, na tlu bivše Jugoslavije. Dakle, njen osnovni cilj je da spriječi donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je, između ostaloga, predviđeno da se sva nezakonito upisana crkvena imovina na beogrdsku patrijaršiju u posljednjih dvadesetak godina, ponovo uzakoni na državu Crnu Goru - zaključuje se u saopštenju CPC.

Portal Analitika