Abiznis

Sjutra zbor boksitaša ispred upravne zgrade

Sindikalni predstavnici nikšićkih Rudnika boksita najavili su za sjutra u deset sati okupljanje radnika ispred upravne zgrade kompanije, kako bi razmotrili nastalu situaciju u preduzeću.
Sjutra zbor boksitaša ispred upravne zgrade
Portal AnalitikaIzvor

Članovi Samostalnog sindikata Boksita uputili su poziv predstavnicima Ministarstva ekonomije za sastanak, kako bi se definisala prava i zaštitili interesi zaposlenih.

Predstavnici Samostalnog sindikata kazali su agenciji Mina-business da se nadaju i da će uskoro imati sastanak sa budućim vlasnikom preduzeća, kako bi precizirali broj radnika koji će ostati u Boksitima i način na koji će biti riješen status zaposlenih koji se nijesu prijavili za socijalni program, niti stekli uslov za odlazak u penziju.

Na tender za prodaju imovine Rudnika boksita, po početnoj cijeni od 5,39 miliona eura, dostavila je kompanija Uniprom metali iz Nikšića, vlasništvo biznismena Veselina Pejovića.

Pejović je vlasnik preduzeća Uniprom koja upravlja Kombinatom aluminijuma (KAP).

Odluka o prodaji Boksita biće, kako je najavio stečajni sudija Mladen Marković, donijeta u narednih sedam dana, dok bi navedeni iznos trebalo da bude uplaćen u roku od 20 dana.

Tender za prodaju imovine Boksita, po početnoj cijeni od skoro 5,39 miliona eura, raspisan je krajem jula. Ponude su se mogle dostavljati do petka do 14 sati.

Na tenderu je ponuđena nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi. Na prodaju je ponuđeno i zemljište kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

 

Mina business

Portal Analitika