Košarka

Eurobasket: Srbija razbila Island za treću pobjedu

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Island sa 93:64 u trećem kolu grupe B Evropskog prvenstva u Berlinu i obezbijedila plasman u drugu fazu. Izabranici Aleksandra Đorđevića su poslije trijumfa nad Španijom i Njemačkom imali znatno lakši posao protiv Islanda i tako su zadržali maksimalni skor.
Eurobasket: Srbija razbila Island za treću pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Bila je to utakmica u kojoj je selektor Srbije Đorđević mogao da promiješa karte, odmori one koji su u prve dvije utakmice iznijeli najveći teret i pruži priliku svim raspoloživim snagama. Takva taktika urodila je plodom, pošto su se svi igrači upisali u listu strijelaca i pokazali da im je dan odmora poslije Španije i Njemačke i te kako prijao. 

Najefikasniji među Srbima bio je Nemanja Nedović sa 15 poena, čemu je dodao četiri asistencije i tri skoka, Miroslav Raduljica uknjižio je 13 poena, tri skoka i dvije asistencije, a Nikola Kalinić 12 koševa, pet asistencija i tri uhvaćene lopte. Logi Gunarson bio je igrač sa najviše ubačenih poena kod Islanda i jedini sa dvocifrenim učinkom – 18 poena, tri skoka i asistenciju. 

srbiajstat0809
Portal Analitika