Svijet

Kralj Bahreina šalje sinove u rat u Jemen

Kralj Bahreina Hamad Bin Isa el Kalifa kaže da će se njegova dva sina pridružiti vojnom kontingentu koji treba da uzme učešće u oslobađanju Jemena od Huta.
Kralj Bahreina šalje sinove u rat u Jemen
Portal AnalitikaIzvor

"Moji sinovi će se pridružiti braći — vojnicima arapske koalicije u Jemenu. To je njihov dug kao vojnika armije Bahreina", izjavio je vladar Bahreina tokom posete štabu Oružanih snaga kraljevstva.

Pres-služba kraljevskog dvorca saopštila je da će po prvi put u istoriji predstavnici kraljevske porodice učestvovati u vojnim akcijama. U saopštenju se naglašava da će se kraljevski sinovi nalaziti na liniji fronta kako ne bi privlačili pažnju medija. 

Odlazak šeika Nasera i šeika Halida u zonu ratnih dejstava odgovor je na raketiranje skladišta municije od strane Huta, tokom kojeg je poginulo 45 vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata i 5 vojnika Bahreina. 

Kuvajt takođe priprema snage za učešće u kopnenoj operaciji arapske koalicije u Jemenu. 

"Kuvajt je počeo pripreme pešadijskih jedinica koje će kao podrška artiljerije i teškog naoružanja učestvovati zajedno sa snagama drugih zemalja arapske koalicije u vojnim akcijama protiv Huta u Jemenu", navode izvori. (B92)

Portal Analitika