Politika

ZOGOVIĆ: Formiranje anti-NATO koalicije je izvorna ideja DNP-a

Suprotno očekivanjima, da će porodično lansiranje biti opreznije isplanirano, režimski analitičar i spoljnji novinar čije se analize serviraju ispod borova RTCG Ivan Vuković, ponovo je “istrčao pred rudu”. Njegov jalovi pokušaj da Mitropoliju crnogorsko-primorsku označi kao kreatora ideje formiranja anti-NATO koalicije u Crnoj Gori je neuspješna udbaška konstrukcija koju je on bio dužan da saopšti i da je njegovim mentorima laž nasušna potreba, duhovna hrana i najdraže oružje, saopštio je portparol Demokratske narodne partije Milun Zogović.
ZOGOVIĆ: Formiranje anti-NATO koalicije je izvorna ideja DNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Ideja o formiranju anti-NATO koalicije je, kako ističe, „izvorna ideja DNP-a i predsjednika srtanke Milana Kneževića iza koje se, niko ne krije“.

- Jer smo uvijek spremni da javno i jasno obrazlažemo utemeljenost i opravdnost naših stavova.  DNP za razliku od režimskih analitčara nema tajne šefove i mentore po čijem nalogu nastupa i čije interese štiti. Jedino smo odgovorni crnogorskim građanima koji su nam ukazali povjerenje i čije interese štitimo i čije ćemo interese i dalje odgovorno štititi sviđalo se to ili ne aktuelnom režimu i njegovim glasnogovornicima. Ovakvo zlurado podmetanje, kao i komentari o jučerašnjim dešavanjima u Bijelom Polju su vrlo opasni i uznemiravajući. Iako ne dolaze iz glave pomenutog analitičara jedini im je cilj podizanje tenzija i sijanje podjela u Crnoj Gori što ujedno i najbolje govori o nezavisnosti, nepristrasnosti i utemeljenosti pomenutih analiza – navodi se u saopštenju koje je Zogović dostavio Portalu Analitika.

Kritičke analize i napadi na vjernike Mitropolije  crnogorsko-primorske iz Bijelog Polja samo su, kako ističe, orkestrirani nastavak skandalozne izjave raspopa Miraša Dedeića koji je vjerujući narod nazvao ruljom.

- Pozivam analitičara Vukovića da prvo upozna crnogorsku javnost sa svojim naučnim dostignućima koji potkrepljuju njegovu relevantnost i kompetentnost da uopšte daje bilo kakve analize i da svoje stavove potkrijepi dokazima.  Ujedno, javne rasprave o vladinom predlogu Zakona o slobodi vjeroispovijesti koje će biti organizovane 10. septembra u Kotoru i 14. septembra u Podgorici su odlična prilika  da se sa svojim kvazi-ekspertizama pojavi pred građane  i iz prve ruke im objasni ko je “rulja u Crnoj Gori”.Elementarno neznanje, zlonamjernost,  instrukcije i  direktive podzemnih  mentora ili sve to zajedno naveli su mlađanog Vukovića inače “poslanik na čekanju” na poslaničkoj listi DPS-a, i to sa rejtingom iznad sedamdeset i petog mjesta, da najavljene proteste slobodnih crnogorskih građana okarakteriše  kao  potencijalni državni udar – smatra Zogović.

Tačno  je, kako je poručio, da će demokratski narodni protesti biti udar, i to tajfunski udar  na lopovluk, nepotizam, korupciju i pretvaranje Crne Gore u privatnu državu a ne nikako na državu Crnu Goru i njen ustavni poredak  kako to  nevješto i neuko najavljuje režimski analitičar.  

Portal Analitika