Politika

SDP traži skraćenje mandata lokalnom parlamentu

Socijaldemokratska partija tražiće na narednoj sjednici Skupštine opštine Budva skraćenje mandata lokalnom parlamentu, najavio je za Pobjedu potpredsjednik opštine i član SDP-a Ljubomir Filipović. Filipović ističe da za to imaju podršku opozicije.
SDP traži skraćenje mandata lokalnom parlamentu
Portal AnalitikaIzvor

- Inicijativu o skraćenju mandata formalizovaćemo na narednoj sjednici Skupštine opštine. Za to imamo podršku i među opozicionim kolegama. Imali smo prošle godine mogućnost i ponude da napravimo vlast sa opozicijom. Međutim, mi smo do kraja ostali principijelni u tome da predizborna koalicija treba da daje legitimitet izvršnoj vlasti. Sada imate situaciju da glasači Pozitivne Crne Gore, koji su glasali za smjenu aktuelne vlasti u kojoj smo i mi, sada podržavaju vlast DPS-a. Ali, to je posao za tužilaštvo. Mislim da za održavanje ove vlasti, kojoj je maksimalni rok trajanja godinu dana, nema političkih već usko interesnih i ličnih razloga – rekao je Filipović. Kada je riječ o odluci DPS-a da sa SDP-om raskine koaliciju na lokalnom nivou, Filipović ističe da je samo formalizovano ono što, kako je rekao, odavno predstavlja stvarnost.

- DPS se ponaša kao ostavljeni momak koji pokušava da nađe način da prikaže sebe kao nekoga ko je povukao neke korake – smatra on. Filipović smatra i kako DPS na ovaj način pokušava da, kako je naveo, skrene pažnju sa velikih problema sa kojima se suočilo novoizabrano rukovodstvo.

- Koje je izabrano uz pomoć političke korupcije i shvatilo da nema kapaciteta da riješi problem. Šta više i zbog osipanja njihovog članstva i ostavki njihovih rukovodioca. Tu nema ni kontinuiteta ni diskontinuiteta sa dosadašnjom upravom – navodi Filipović. Aktuelne probleme može, kako smatra, riješiti samo raspisivanje izbora. Ukoliko do njih ne dođe, Filipović ističe da će opština doći u još goru poziciju od ove u kojoj se trenutno nalazi.

Portal Analitika