Abiznis

Spor oko vjetrenjača na Krnovu: Starica na putu, buldožeri parkirani

Miluša Đikanović, 67-sedmogodišnja starica juče je, sa rodbinom, izašla na put pokraj kuće na Krnovu da bi spriječila građevinsku mehanizaciju da nastavi probijanje puta preko njene imovine. Pošto je to i nedavno učinila, na lice mjesta su bili i službenici Osnovnog suda, policije i Uprave za nekretnine, koji su planirani „prinudni ulazak u posjed do daljnjeg odložili“ zbog toga što nijesu došli predstavnici izvođača radova, niti mehanizacija austrijske firme „Por“.
Spor oko vjetrenjača na Krnovu: Starica na putu, buldožeri parkirani
Portal AnalitikaIzvor

 - Nijesam protiv izgradnje puta. Kada sam dobila rješenje o eksproprijaciji i prihvatila cijenu od 4,20 eura za kvadrat, nije bila obilježena trasa puta, pa je to bio jedini razlog zašto se nijesam žalila. Tada je ostalo samo da se dogovorimo oko starog objekta, koji se našao na trasi. Rekli su da će, kad dođu do objekta, radove obustaviti, dok se spor ne riješi uz pomoć stručnjaka. Umjesto dogovora, naknadno su trasu promijenili da bi izbjegli objekat, a nije važno što mi se time krčmi imovina. To neću dozvoliti, jer je očigledno da je besmislena trasa puta kako su je zacrtali, budući da moje imanje krčme sa obje strane puta, koji bi, po tom novom projektu prolazio na samo metar od objekta. Jedino ću pristati na prvobitnu trasu i isplatu objekta – kategorična je Miluša Đikanović.

Nakon odluke o odlaganju izvršenja, predstavnica Uprave za nekretnine Milojka Stanjević je podsjetila da je rješenje o eksproprijaciji postalo izvršno i po njemu se moglo ući u posjed eksproprisanih nepokretnosti.

- Nakon urađenog projekta, utvrđen je javni interes za eksproprijaciju nepokretnosti Miluše Đikanović, koja je prigovarala na rješenje da se ekspropriše i objekat. Vještak građevinske struke se, međutim, izjasnio da nije potrebna eksproprijacija pomoćnog objekta. Na to rješenje porodica Đikanović nije uložila žalbu – objasnila je Stanjević i porodicu Đikanović uputila na ostvarivanje prava u sudskom postupku, jer su iscrpljene nadležnosti Uprave za nekretnine. (Pobjeda)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
08.09.2015. 08:12

Zašto "starica", zašto ne - mještanka?

3
0
G Guest_1436353269
08.09.2015. 08:01

Ima li Miluša kakav papir da je zemlja njena? Kod koga su je Đikanovići kupili? Čini mi se da je čitavo Krnovo uzurpirano kao naše planine sa katunima raznih bratstava.

0
4