Košarka

EP: Prva pobjeda Ivanovića, BiH srušila Izraelce!

Na nevjerovatan način Bosna i Hercegovina koju predvodi crnogorski stručnjak Duško Ivanović upisala je prvu pobjedu na Eurobasketu, i to nad Izraelom 86:84.
EP: Prva pobjeda Ivanovića, BiH srušila Izraelce!
Portal AnalitikaIzvor

Elmedin Kikanović je prvo u posljednjoj sekundi regularnog dijela pogodio trojku za produžetak, a zatim je položio loptu u koš u posljednjoj sekundi produžetka.

Gubila je BiH sa 15 poena razlike u trećoj četvrtini, situacija u završnici regularnog dijela djelovala je bezizlazno, potom je Izrael vodio i sa +7 u produžetku, ali ’Zmajevi’ su se svaki put vraćali i na kraju su slavili.

bihkikanovic0709

Izrael je pri rezultatu 84:84 imao napad na 29 sekundi do kraja, ali je Kaspi promašio cio koš i napad je istekao, pa je BiH dobila šansu da organizuje posljednji napad. Renfro je pronašao Kikanovića na ziceru, a on je položio loptu u koš za veliku pobjedu BiH.

Izrael sada ima skor od dvije pobjede i jednog poraza, dok se BiH vratila u igru za drugi krug svojim prvim trijumfom. U četvrtoj rundi, koja je na programu u srijedu, BiH igra sa Finskom, a Izrael sa Poljskom.

bihstat0709izarelstat0709
Portal Analitika