Društvo

Počela šestodnevna međunarodna trka „The Balkan Job Rally“

Crna Gora je danas bila domaćin međunarodne automobilske trke “The Balkan Job Rally” koju je organizovao Chippy WorldWide Racing iz Švajcarske.
Počela šestodnevna međunarodna trka „The Balkan Job Rally“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dvije djevojke, Lizzy Mae iz Holandije i Valentina Baytina iz Rusije jednim kolima obišle su 48 zemalja u potrazi za avanturom i neočekivanim mjestima. Na njihovoj mapi ove godine našla se i Crna Gora, koju su odabrale za početak balkanske trke automobila.

Vožnja je počela jutros u 10 sati ispred budvanskog hotela „ Avala Resort and Villas “, odakle su uputile ka Podgorici i sjeveru Crne Gore.

avala1

 „Prelazile smo mnogo granica, ali očigledno, jedna od najljepših je granica Crne Gore. Jer ljudi su jako ljubazni. To je zaista istina. Na primjer u Hrvatskoj uvijek imamo problema, čak i kada vide nasmijane djevojke, carinici uvijek žele da znaju šta nosimo u torbama. A ovdje u Crnoj Gori su uvijek ljubazni, radoznali, žele da znaju o čemu se radi, a kada vide naše stikere, BalkanJob, odmah propuste naša kola bez problema“, rekle su Valentina Baytina i Lizzy Mae u kratkom, ali vrlo interesantnom razgovoru.

Valentina je kopilot Chippy WorldWide trkačkog tima. Njena prijateljica Lizzy  je vozač, ona je ta koja vozi sve vrijeme, a Valentina se bavi mapama i navigacijom. Valentina je Ruskinja, a Lizzy Holanđanka, ali se poznaju iz Švajcarske gdje inače obje žive.

 

Portal Analitika