Muzika

Telekom Electronic Beats Festival posjetilo 2.500 ljudi

Četvrti Telekom Electronic Beats Festival održan je 4. i 5. septembra u Podgorici. Posjetilo ga je oko 2,500 ljubitelja muzike, a održan je na tri poznate lokacije u gradu: Karver, District i Alan Ford. Festival je ugostio međunarodne muzičke umjetnike Aurora, Av Av Av, Elliphant, Fjaak, George FitzGerald, Roosevelt, Ten Fé i Zenker Brothers, kao i lokalne izvođače DJ Gilerz, DJ Fil Lavin i DJ Tijana T.
Telekom Electronic Beats Festival posjetilo 2.500 ljudi
Portal AnalitikaIzvor

Prvog dana, 4. septembra, u kafiću Tarantino (u Bokeškoj ulici) posjetioce su zabavljali DJ AudioStorm i DJ Mr.Jools. U istoj ulici, u kafiću Sejdefa modni dizajneri Milena Đurđić i Boris Ćalić dizajnirali su EB haljinu, a Katarina Zlajić nakit. Uveče se događaj preselio u Karver, gdje su posjetioci mrdali u ritmu muzike Roosevelta, DJ Fil Lavina, Elliphant i tria AV AV AV. Od ponoći festival se preselio u District, za koji se tražila karta više, gdje su pored velike zvijezde George Fitzgeralda nastupili i DJ Gilerz i DJ Tijana T.

Drugog dana festivala, 5. septembra, u Meksičkom Blues baru, uz pratnju zvuka DJ Igora Stanovnika i DJ Sensible Seed, crnogorski umjetnici su stvarali umjetnička djela – Adin Rastoder skulpturu, Nemanja Bojić sliku, a Dejan Batrićević ilustraciju. Uz rock zvuk u Karveru posjetioce su razmrdali momci iz grupe Ten Fe, nakon čega je uslijedilo veliko oduševljenje za mladu umjetnicu Auroru.

“Sviđaju mi se zvižduci, i to što radite s rukama. Zaista uživam u tome.“ rekla je Aurora tokom nastupa, a publika joj je pružila podršku sa još većim ovacijama i aplauzom. Te večeri festival je uporedo održan u Alan Fordu i Districtu, gdje su posjetioci uživali u performansima tria Fjaak i dua The Zenker Brothers. Pomenuti trio i duo imali su podršku od DJ Tijana T i DJ Gilerz.

„Zdravo Podgorice! Mi smo Zenker brothers i jako se radujemo nastupu u District-u večeras. Sjajno je biti ovdje. Skinite odjeću i oznojite se uz naš ritam!“ poručili su The Zenker Brothers uoči njihovog nastupa u Districtu.

„S obzirom na novi koncept festivala, zahvaljujući kojem je grad bio veoma živ na šest lokacija, i na činjenicu da je festival posjetilo 2,500 ljudi, veoma smo zadovoljni. Svaki odabrani prostor je bio priča za sebe, sa posebnom atmosferom i energijom koju su pružili izvođači u interakciji sa publikom. Electronic Beats postoji u Evropi već 15 godina, a svake godine donosi nova iznenađenja, tako da se nadamo da ni sljedeće godine podgoričani neće ostati uskraćeni u sjajnom muzičkom zvuku i provodu.“ - kazala je Varvara Lješković, direktorica korporativnih komunikacija.

Portal Analitika