Fudbal

Crna Gora čeka Maltu, SAVIĆEVIĆ: Jako bitan meč

Nakon dva meča sa Moldavijom i polovičnog učinka sa njima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, mlada fudbalska reprezentacija sjutra će pod Goricom pokušati da dođe do drugog trijumfa u Grupi 1. Rival je Malta, selekcija koja je u dosadašnjem dijelu takmičenja upisala po pobjedu, remi i poraz.
Crna Gora čeka Maltu, SAVIĆEVIĆ: Jako bitan meč
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Mojaša Radonjića sjutra nemaju pravo na kiks nakon minimalnog poraza prije tri dana u Orhei, a za naredni duel selektor je pozvao trojicu novih igrača - napadača Iskre Uroša Đuranovića, vezistu Dečića Aldina Adžovića i defanzivca Lovćena Iliju Martinovića.

’’Kao što je poznato mi imamo malu bazu. U Moldaviju smo otišli sa 20 igrača, ali što zbog problema sa povredama, što zbog nedisciplini jednog igrača, ostali smo na 17. Sada smo morali da popunimo taj broj, pozvao sam ova tri igrača, plus Vukana Savićevića’’, kazao je Radonjić i poručuje da su ambicije i dalje iste, plasman na Evropsko prvenstvo.

’’Mi imamo ambicije i planove i to ćemo gurati do kraja. Ne možemo poslije jednog meča da mijenjamo ambicije. Da li možemo nadoknaditi ova tri izgubljena boda? Pa to niko ne može da nam garantuje. Sada dolaze mnogo bolji tereni, neće biti velika sparina i vrućina, mi smo tamo igrali u 15 sati. I u takvim uslovima mi smo bili bolja ekipa. Da nijesmo napravili drastične kardinalne pojedinačne greške, ne bismo izgubili meč. Poslije je ušla nervoza, nije nam išlo. Protiv Malte igrači moraju da budu strpljivi, da imaju mirnoću, da su koncentrisani svih 90 minuta’’, poručio je Radonjić koji je i najavio promjene u timu za sjutrašnji meč.

’’Samim tim što je Savićević tu, onda ćemo mijenjati u tom dijelu igre. Imamo problema sa desnim bekom, nakon povrede Raspopovića nemamo skoro nikakvo rješenje. Možda pomjerimo Kopitovića, ali tako remetimo štoperski par. Fali nam rješenja naprijed, pogotovo sada kada nema Boljevića.Ovo mjesto koje igra Savićević je najbitnija u ekipi. Na osnovu priprema i ranijih utakmica, znamo da je on taj igrač. Da li će tako biti sjutra vidjećemo. Ali, ne treba sve svaliti na njegova leđa, mora imati pomoć i drugih igrača’’, zaključio je Radonjić.

Crna Gora će biti jača za vezistu Vukana Savićevića koji očekuje mnogo bolju igru reprezentacije, i trijumf protiv Malte.

’’Sigurno da nijesmo zadovoljni nakon poraza u Moldaviji. Gledao sam drugo poluvrijeme, moji saigrači nijesu imali lak posao. Ako želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo ne smiju da nam se dešavaju ovakve stvari. Moramo stalno da budemo koncentrisani i protiv Moldavije, i Češke, i bilo koje druge reprezentacije. Kvalitetniji smo tim od Moladvije, i nadam se da nam se više neće ponavljati takve stvari. Ali, ne razmišljamo više o tom meču, sada se pripramamo za Maltu, jer nam je taj meč jako bitan. Nijesu lak protivnik, dobili su Letoniju u gostima 2:1, ali su poraženi od Češke 4:1. Moramo da igramo sa malo više samopouzdanja, jer nam je to jako potrebno. Nadam se da će u utorak sve biti kako treba. Probaćemo što prije da postignemo gol, kako bi nam u nastavku bilo lakše. Takođe, probaćemo da postignemo gol više’’, poručio je Savićević.

Savićević je promijenio klub, naš vezista je sada član Slovana iz Bratislave.

’’Drago mi je što sam promijenio sredinu. Slovan je jedan od najozbiljnijih klubova u Slovačkoj. Zadovoljan sam, igrao sam Kup utakmicu, nakon toga sam povrijedio prednju ložu, ali ništa ozbiljno. Ja sam htio da dođem da budem tu za Moldaviju, ali mi nijesu dopustili dokle na završim terapiju, što mi je krivo. Ali, sigurno da je bolje što sam ostao, oporavio se kako treba, id a bude spreman za Maltu’’, kazao je Savićević.

Duel mladih reprezentacija Crne Gore i Malte igra se u utorak, 9. septembra na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 18.30 časova.  Ulaz je slobodan, a biće otvorena samo zapadna tribina stadiona.

Portal Analitika