Društvo

Održana Generalna skupština Svjetske federacije veterana

U Sopotu u Poljskoj završeno je 28. zasijedanje Generalne skupštine Svjetske federacije veterana (SFV), na kojem je u svojstvu punopravnog člana učestvovala crnogorska delegacija SUBNORA, koju su predvodili prof. dr Ljubomir Sekulić, potpredsjednik SUBNORA i predsjednik Stalne radne grupe Svjetske federacije veterana za Jugoistočnu Evropu i dr Branislav Radulović zadužen za međunarodnu saradnju.
Održana Generalna skupština Svjetske federacije veterana
Portal AnalitikaIzvor

Na Skupštini SFV inoviran je Statut Federacije, usvojeno više značajnih rezolucija i izabrani novi predsjednik i rukovodstvo SFV.

SUBNOR Crne Gore, koji je bio 2014. godine domaćin 23. zasijedanja Evropskog komiteta veterana na Cetinju, preko svoje delegacije imao je zapaženo učešće na Kongresu. Šef crnogorske delegacije prof. Ljubomir  Sekulić u svojstvu predsjedavajućeg održao je sastanak Radne grupe SFV za Jugoistočnu Evropu i imao odvojene sastanke sa delegacijama Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Srbije i Turske, kojom prilikom je dogovorena dalja saradnja organizacije boraca regiona.

Na plenarnom dijelu Skupštine Federacije prof. Ljubomir Sekulić je prezentirao  na koji način u budućnosti treba da funkcioniše SFV i u kom dijelu treba inovirati postojeće statutarno ustrojstvo organizacije.

Crnogorsku delegaciju u Sopotu posjetio je ambasador Crne Gore u Varšavi Ramiz Bašić, koji je prisustvovao otvaranju Skupštine SFV. 

Na prijedlog crnogorske delegacije SUBNORA novi predsjednik SFV Dan Vigo Bergtun prihvatio je da posjeti Crnu Goru i tom prilikom govori na temu evroatlanskih integracija Crne Gore, te značaju rada SVF sa stanovištva očuvanja i razvoja mira i bezbjednosti u svijetu i uloge boračkih organizacija u tom procesu.

Portal Analitika