Politika

ZOGOVIĆ: Da se angažuju javne ličnosti koje su spremne da podrže proteste

Ideja da su protesti jedini način da se preko prelazne vlade dođe do stvaranja neophodnih preduslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori sve je više prepoznatljiva među našim građanima kao i činjenica da je Demokratski Front najozbiljnija alternativa aktuelnom režimu, saopštio je portparol Demokratske narodne partije Milun Zogović.
ZOGOVIĆ: Da se angažuju javne ličnosti koje su spremne da podrže proteste
Portal AnalitikaIzvor

On ističe da je od svog nastanka, do današnjeg dana DF  jasno pokaza svoj čisti i čvrsti opozicioni karakter i doslednost  ne želeći da pravi bilo kakav “truli kompromis” kao i odlučnost da se končno stane na kraj uništavanju, pljački i devastaciji Crne Gore.

- Program 595 mjera, kao i ugovor o novom početku koji smo ponudili građanima jasno pokazuju zdravu viziju i iskrene namjere da se konačno krene  u obnovu i ozdravljenje crnogorskog društva i države zato je sasvim  logičan visok stepen povjerenja i podrške koju uživa naš politički savez kao i naš politički subjekt koji se na nalazi u tom savezu.

U realizaciji ovih ciljeva svakako je dobrodošla podrška javnih vičnosti koje su u skladu sa funkcijama koje obavljaju spremne da se odvaže i uzmu aktivno učešće u organizaciji i realizaciji protesta – saopštio je Zogović.

Demokratska nardna partija, akko ističe, smatra da javne ličnost imaju i veću odgovornost i da je u skaladu sa tim potpuno prirodno da se argumentima i svojim autoritetom  izbore da političke partije, nevladine organizacije i drugi subjekti čiji su oni funkcioneri i predstavnici, podrže njihove stavove uzdižući ih na nivo zvaničnih stavova organizacija koje predstavljaju.

- Što će reći, da podrška protestima podrazumijeva i učešće u njihovoj organizaciji, ravnopravan aktivan status u organizacionom odboru, učešće u kreiranju strategije, što bi otklonilo bilo kakve sumnje u iskrenost bilo čijih namjera i u konačnom rezultiralo zajedničkim uspjehom. U suprotnom dio javnosti koji je protiv protesta mogao bi da ovakav vid djelimične podrške zlonamjerno eksploatisati etiketirajući ga kao nesikren i kalkulantski i sa zadrškom, jer ako protesti uspiju svi ćemo biti zaslužni a u suprotnom ostavlja se mogućnost izlazne strategije kroz alibi neučestvovanja u organizaciji čime se iskrenost namjera otvoreno stavlja pod znakom pitanja. Demokratska narodna partija se oštro protivi takvom konceptu, zato i smatra da je neophodna forma potpunog angažovanja svih javnih ličnosti koje su spremne da podrže proteste. Zato je neophodno da stvari budu kritalno jasne i čiste kao što je jasna, čista i iskrena naša namjera da dođe do neophodnih i nužnih promjena u Crnoj Gori – navodi se u saopštenju.

Portal Analitika