Tenis

US Open: Đoković uz izgubljeni set do četvrtfinala

Novak Đoković pobijedio je Roberta Bautistu Aguta sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 u četvrtom kolu US opena. To je treća Novakova pobjeda u isto toliko okršaja sa Špancem, a u četvrtfinalu ga čeka Felisijano Lopes, koji je u tri seta dobio Fabija Fonjinija.
US Open: Đoković uz izgubljeni set do četvrtfinala
Portal AnalitikaIzvor

Bautista Agut pružio je vrlo jak otpor Đokoviću, tokom cijelog meča držao je dobar nivo, a povremeno je igrao i briljantno. To je Novaku otežalo posao i suočilo ga sa prvim težim ispitom na turniru. Meč je trajao nešto više od tri sata. 

Sa Lopesom, suparnikom u četvrtfinalu, Novak je igrao pet puta i svih pet je pobijedio. Đoković se nervirao jer su mu sočiva u očima bila suva zbog vremenskih uslova (“ne vidim“, rekao je u jednom trenutku), a poslije gubitka drugog seta zaradio je opomenu jer nagazio svom snagom na reket koji je stajao na torbi.

“Frustracija je došla iz činjenice da nisam iskoristio 4:2 i 15:40 – već drugi put u nizu mi se dešava, i protiv Sepija mi se dogodilo, a ne smije da mi se dešava, lak forhend sam promašio. Sjutra će Boris da mi izbacuje iz korpe lagane lopte na centar da ih zakucavam, ne znam šta drugo“, rekao je Novak.

Portal Analitika