Politika

Srpska lista podržala protest „Obraza'' i SNP ,,Naši'' u Beogradu

Na skupu je pročitan i proglas podrške Srpske liste desničarskim organizacijama povodom njihove borbe protiv, kako su kazali, namjere Evropske unije da u Srbiji naseli skoro pola miliona migranata i ,,Briselskog sporazuma 2''. Tekst proglasa Vam prenosimo u cjelosti:
Srpska lista podržala protest „Obraza'' i SNP ,,Naši'' u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

,,Draga braćo,

Srpska lista u potpunosti razumije Vaše razloge za organizaciju protesta u Beogradu povodom štetnih postupaka aktuelnog srpskog režima. Pružamo Vam otvorenu podršku uvjereni da ćete biti istrajni u borbi protiv namjere Evropske unije da u Srbiji naseli 400.000 migranata koje su prije toga zapadne sile podstakle na raseljavanje bombardovanjem u njihovim matičnim državama i perfidnom podrškom ISIL-u. Ipak, važniji razlog za rodoljubivi glas protesta je sudbina Kosova i Metohije, jer se svi naši dušmani seire zbog činjenice da su ove svete zemlje sve manje Srbija, a sve više albanska okupaciona zona na srpskom državnom prostoru.

Živimo u vremenu kada je nemoguće od potopa savremenog potrošačkog društva i divljeg liberalnog kapitalizma sačuvati srpske crkve i manastire u samoj Srbiji. Onda Vam je jasno kakva je situacija sa Srbima u Crnoj Gori.

Ovaj telegram podrške od Srpske liste dobijate ne samo zato što su Vaše dvije organizacije rodoljubive, nego i zato što je režim u Beogradu nas Srbe u Crnoj Gori ostavio na milost i nemilost neokomunistima i antisrbima koje predvode Milo Đukanović i Demokratska partija socijalista.  Pripremljen je atak na Srpsku pravoslavnu crkvu koja bi, prirodom svoje misije, trebala biti bastion Svetosavlja. Već nam je otet srpski jezik, a Vučićev režim i dalje tvrdi da im je Milo Đukanović strateški partner u Crnoj Gori.

Na sva ružna sjećanja povodom razbijanja zajedničke države za koju su živjele generacije najboljih srpskih sinova Crne Gore, neću Vas ovom prilikom podsjećati. Ali Vas opominjem da nam se sprema konačno nacionalno poniženje u Crnoj Gori i da se beogradski režim ponaša nedostojno načina na koji bi Srbija trebalo da odgovori na ugnjetavanje svojih sunarodnika i svoje nacionalne crkve u državi koja je zabila bratu nož u leđa i priznala lažnu državu Kosovo.

Zato Vam još jednom pružamo punu podršku i apelujemo na patriotsku i nacionalno odgovornu Srbiju da češće pominje prava srpskog naroda u Crnoj Gori koji je danas formalno veliki na papiru, ali nažalost nestaje u praksi.'', navodi se u proglasu podrške Srpske liste dostavljenom Portalu Analitika.

Podsjećamo da je juče oko dvije stotine pristalica desničarskih organizacija „Obraz“ i SNP „Naši“ protestovalo u centru Beograda protiv Vlade premijera Aleksandra Vučića.

Portal Analitika