Politika

SNP: Zahtijevamo od Gvozdenovića podatke o objektima u Budvi

Klub poslanika Socijalističke narodne partije Crne Gore uputiće sjutra, na inicijativu Opštinskog odbora SNP Budva, zahtjev ministru održivog razvoja i turizma Branimiru Gvozdenoviću da dostavi informacije o svim objektima koji su izgrađeni u Budvi u periodu od 1. januara 2006. godine do danas.
SNP: Zahtijevamo od Gvozdenovića podatke o objektima u Budvi
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Od ministra Gvozdenovića tražićemo podatke o tome koliko je u navedenom periodu na teritoriji opštine Budva izgrađeno hotela, kao i pozorišnih, bioskopskih, sportskih, izložbenih i sličnih dvorana. Zatražićemo iste podatke i za objekte koji čine prostornu i funkcionalnu cjelinu sa državnim objektima od opšteg interesa, apart hotelima, kondo hotelima i garni hotelima, definisanim planskim dokumentom", stoji u saopštenju SNP-a.

Zahtjev SNP-a odnosi se i na sanitarne deponije otpada i postrojenja za tretman čvrstog i opasnog otpada, kao i na sisteme i objekte koji se grade na teritoriji dvije ili više jedinica lokalne samouprave.

"Tražićemo da ministar Gvozdenović dostavi podatke o svim objektima koji su izgrađeni, svim objektima za koje je podnijet zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, objektima za koje je podnijet zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole, kao i svim objektima za koje je podnijet neki od navedenih zahtjeva, ali je odbijen, odnosno odbačen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole ili je u toku postupka za izdavanje upotrebne dozvole vršilac tehničkog pregleda u izvještaju predložio otklanjanje utvrđenih nedostataka ili zabranu upotrebe objekta", navodi se u saopštenju.

Pomenuta partija će tražiti da se za svaki od navedenih objekata dostave precizni podaci o investitoru, odnosno podnosiocu zahtjeva, namjeni, kvadraturi i lokaciji objekta.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.