Društvo

Saradnja Opštine Bijelo Polje i Ministarstva kulture na visokom nivou

Bijelo Polje je grad sa velikim brojem inicijativa i projekata koji se realizuju u oblasti kulture i zavrijeđuju značajnu pažnju nadležnog Ministarstva, ocijenjeno je u razgovoru resornog ministra Pavla Goranovića i predsjednika Opštine Aleksandra Žurića.
Saradnja Opštine Bijelo Polje i Ministarstva kulture na visokom nivou
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Goranović je, kako je saopšteno iz Ministartva kulture, boravio u radnoj posjeti Bijelom Polju, gdje je prisustvovao 45. Ratkovićevim večerima poezije i razgovarao sa Žurićem.

„Goranović i Žurić su ocijenili da je Bijelo Polje grad sa velikim brojem inicijativa i projekata koji se realizuju u oblasti kulture i zavrijeđuju značajnu pažnju Ministarstva kulture“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, razgovarano je o obavezama koje proističu iz Zakona o kulturi i drugih zakona u toj oblasti, pri čemu je istaknuto zadovoljstvo osnivanjem opštinskog Savjeta za kulturu.

Predstavnici Opštine su, kako se navodi, istakli da je u narednom periodu u planu donošenje opštinskog Programa razvoja kulture, kojim će se definisati razvojni prioriteti u kulturi.

„Goranović je pohvalio rad institucija kulture i naveo da su programi realizovani tokom 45. Ratkovićevih večeri poezije svojim kvalitetom pokazali da ova manifestacija zavrijeđuje status manifestacije od nacionalnog značaja“, kaže se u saopštenjju.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, saglasili da je saradnja Opštine i Ministarstva na visokom nivou, ali i da postoji prostor za njeno dalje unaprjeđenje i snaženje, posebno na realizaciji kapitalnih projekata u Bijelom Polju.

Foto: montenegrina.net

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.