Zanimljivosti

ROBINSON: CERN daje sve od sebe da uništi Zemlju

Loni Robinson, fanatičarka iz Mičigena, napisala je članak za novine "The Daily reporter" u kom je navela kako CERN daje sve od sebe da uništi Zemlju i svemir u kojem se nalazimo koristeći Veliki hadronski kolajder za stvaranje nevjerovatnih količina energije. Navela je čak i tačan dan nestanka svega što znamo - 24.9.2015.
ROBINSON: CERN daje sve od sebe da uništi Zemlju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Njen članak zapanjio je mnoge, pogotovo što je završio u novinama, a ne u nekom magazinu koji se bavi teorijama zavjere.

- Prvo sam mislila da je riječ o satiričnom članku, no riječ je o stvarnim novinama. Gdje su urednici? Zaspali za volanom? - prokomentarisala je Dženifer Ulet sa portala "Gizmodo".

Robinson je u svom članku pokazala koliko zna o nauci. Dovoljno je spomenuti da često spominje '"molekularne čestice" i miješa tamnu materiju i antimateriju.

- Dva glavna cilja CERN-a je uništenje Božije čestice koja stvara i održava naš fizički svijet, kao i probijanje rupe u velu koji je zaštitnička barijera između našeg fizičkog svemira od nepoznatih, nefizičkih svemira i drugih nefizičkih dimenzija koje su smještene izvan našeg fizičkog svemira. CERN uništava materiju, a sve u našem svemiru je materija. Uništavajući fizičku materiju eliminiše ograničenja i barijere stvorene fizičkom materijom koja nas sprječava od ulaska u nefizičke svemire oko nas - navodi se u njenom tekstu.

Toliko je toga pogrešnog u ovom kratkom odlomku, tvrdi Dženifer. No ako vam to nije dovoljno, teorija zavjere o uništenju svemira doseže svoj vrhunac u idućem odlomku.

- CERN se koristi kao zvjezdana vrata, kako bi ljudski naučnici mogli da uđu u trenutno nepoznate, vjerovatno vrlo neprijateljske, nefizičke svjetove i dimenzije smještene, i trenutno nevidljive, van našeg fizičkog svemira - navodi Loni.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika