Ostalo

Hamiltno trijumfovao na VN Italije

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, 12. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Aktuelni šampion je do treće pobjede na legendarnoj „Monci“, sedme ove sezone, a 40. u karijeri, došao u vremenu od 1:18:00.688 sati.
Hamiltno trijumfovao na VN Italije
Portal AnalitikaIzvor

Drugo mjesto, sa 25 sekundi zaostatka, zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao Felipe Masa u Vilijamsu poslije velike borbe sa svojim timskim kolegom Valterijem Botasom. 

Najbolju četvoricu slijedio je drugi vozač Ferarija Kimi Raikonen, koji je poslije lošeg starta ostao bez šanse za podijum, pa je morao da se zadovolji petim mjestom. Vozači Fors Indije Serhio Peres i Niko Hilkenberg su bili šesti i sedmi, ispred Danijela Rikarda u bolidu Red Bula, a prvu desetoricu kompletirali su vozač Zaubera Markus Erikson i Danil Kvjat u drugom bolidu Red Bula. 

Poslije 12 trka ove sezone, Hamilton drži čelo generalnog plasmana sa 252 boda, 53 više od Rozberga. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Singapura na stazi „Marina bej“ 20. septembra. 

Portal Analitika