Društvo

SAJ oslobodio feribot

Specijalci iz pet zemalja regiona, na čelu s Specijalnom antiterorističkom jedinicom (SAJ) Crne Gore, danas su izveli simulaciju napada na zaposjednuti feribot na vježbi u Baru.
SAJ oslobodio feribot
Portal AnalitikaIzvor

"Po prvi put se u Crnoj Gori, nakon dugogodišnje uspješne regionalne saradnje, realizuje združena vježba `Timovi SAJ-a u napadu na zaposjednuto plovilo`", objasnio je u pozdravnom govoru komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković.

On je naglasio da su u vježbi, osim gostiju iz devet specijalnih jedinica država regiona, učestvovali pripadnici MUP-a Crne Gore, Uprave policije, Vojske Crne Gore, "Barske plovidbe" i Agencije za pomorsku sigurnost.

"Realizacija vježbe je iziskivala i izdvajanje značajnih materijalnih sredstava, kao i angažovanje dijela državnih resursa", kazao je Lješković, zahvalivši se u ime SAJ-a resornom ministarstvu i svim državnim strukturama koje su pružile, kako je rekao, nesebičnu materijalnu i logističku podršku, bez koje realizacija vježbe ne bi bila moguća.

Specijalci iz naše zemlje i regiona izveli su napad na zauzeti brod istovremeno iz mora, s plovila i iz vazduha. Na feribot su, po sceniraju vježbe, upali naoružani migranti, koji su od vlasti zahtijevali autobus kojim bi svoje sunarodnike, koji se nalaze blizu graničnog prelaza Sukobin, ukrcali na brod i nastavili put prema nekoj od zemalja EU. Specijalci su uspješno savladali naoružane napadače, nakon čega su podijeljene zahvalnice i plakete učesnicima.

Na vježbi u Baru su bili prisutni ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, direktor Uprave policije Slavko Stojanović, policijski funkcioneri, kao i čelnici državnih službi zaduženih za bezbjednost plovidbe.

tekst i foto: RTCG.ME

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.