Abiznis

Budvanska rivijera: Za 7 mjeseci 10 odsto više prihoda nego lani

Najveća hotelska grupa u Crnoj Gori, Budvanska rivijera, koja u svom sastavu ima pet hotela na primorju i jedan na sjeveru, za osam meseci ostvarila je preko 330 hiljada noćenja, potvrdila je Radiju Crne Gore v.d. izvršna direktorica, Katarina Kažanegra.
Budvanska rivijera: Za 7 mjeseci 10 odsto više prihoda nego lani
Portal AnalitikaIzvor

“Važan  je podatak da su finansijski pokazatelji za sedam mjeseci bolji  10 posto u odnosu na isti period prethodne godine. Očekivanja su da će se taj trend zadržati i na nivou od osam mjeseci ,jer su fizički pokazatelji više nego dobri.Tako je za osam mjeseci u svim hotelima budvanske rivijere ostvareno preko 330 hiljada noćenja,  što je 12.5 posto bolje nego u istom periodu prošle godine. Bilježimo porast broja noćenja sa ruskog tržišta pet odsto, Ukrajine čak 40 procenata, sve više gostiju stiže iz Bjelorusije i Latvije. Veći je i broj ostvarenih noćenja sa italijanskog tržišta, uz napomenu da su Italijani počeli jako rano da dolaze na odmor,,već u julu. Pozitivan trend  je sa tržišta Turske,,Španije,,Portugalije. Francuska ima rast za 19 posto, Njemacka za 20 posto. Region je, takođe, u blagom porastu. 

Raduju najave da je veliki holandski touroperator vrlo zainteresovan za zakup kapaciteta i u Budvanskoj rivijeri. 

Realna su  očekivanja da će ukupan broj noćenja biti preko 410 hiljada, saopštila je Kažanegra.

“Koliko su realna očekivanja govori podatak da  je već  u ovom momentu  septembar  za 10 posto bolji nego lani. Napominjem da su  već  potvrđene grupe za oktobar za Slovensku plažu i Palas”, rekla je Kažanegra.

Ona smatra da u su HG Budvanska rivijera na najbolji mogući način odreagovali na početku godine  i zajedno sa NTO i TO Budva  odradili sve neophodno da se postignu ovakvi rezultati.

Zaključuje da  se svi zajedno moraju potruditi da ovu, više nego dobru sezonu, završe na pravi način, što bi trebalo da bude i najava za narednu. 

rtcg.me

Portal Analitika