Društvo

Danas besplatan ulaz u NP Durmitor

Ulaz u Nacionalni park (NP) Durmitor danas je besplatan za sve posjetioce.
Danas besplatan ulaz u NP Durmitor
Portal AnalitikaIzvor

„Povodom Dana NP Durmitor, pozivamo ljubitelje prirode da posjete ovo zaštićeno prirodno područje. Ulaz u Nacionalni park biće slobodan, a posjetioci će, pored ostalog, imati prilike da prošetaju brojnim pješačkim stazama, posebno edukativnom stazom oko Crnog jezera, i da uživaju u ljepotama ovog nacionalnog parka“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, NP Durmitor od početka godine do 31. avgusta bilježi povećanje broja posjetilaca od 17 odsto, u odnosu na isti period prošle godine.

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore podsjetili su da su impresivna ljepota durmitorskog masiva i kanjonskih rijeka kao i njihova izuzetna ekosistemska i floristička raznovrsnost, prepoznate kao vrijednosti od svjetskog značaja, što je opredjelilo UNESCO da 1980. godine uvrsti NP Durmitor u Spisak svjetske kulturne i prirodne baštine.

„ Njegovoj ljepoti posebnu draž daje 18 ledničkih jezera, nazvanih „gorske oči“. Najveće i najatraktivnije je Crno jezero okruženo gustom četinarskom šumom i bogato pastrmkom. Među najljepšim ukrasima Parka su i bistre silovite rijeke od kojih posebno impresionira Tara“, kaže se u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.