Politika

Jonica: Idem na proteste 27. septembra

Poslanica Socijalističke narodne partije SNP Snežana Jonica najavila je da će u svojstvu građanina prisustvovati protestima koje će Demokratski front organizovati od 27. septembra.
Jonica: Idem na proteste 27. septembra
Portal AnalitikaIzvor

„Pojaviću se na protestima kao građanin, koji smatra da se u ovoj zemlji mora reći dosta ovakvom načinu vladanja. Izuzetno loša socio-ekonomska situacija, privredna apatija i besperspektivnost, ogromna socijalna raslojavanja, politička diskriminacija koja postoji na svakom koraku, a posebno prilikom zapošljavanja, dovoljan su razlog da se svoje neslaganje i nezadovoljstvo iskaže na protestima", kazala je u razgovoru za Dan Jonica.

Ona je istakla da se neće baviti ni načinom organizacije, ni ciljevima organizatora protesta, ostavljajući svima da rade ono što misle da treba na način na koji najbolje znaju.

"Kao poslanik SNP-a nastaviću uporno, strpljivo i odgovorno, kako to svi poslanici SNP-a oduvijek rade, da predlažem rješenja, zakone, amandmane... kojima ćemo pokušati da rješavamo probleme sa kojima se građani svakodnevno suočavaju u ostvarivanju prava Na rad, na zdravstvenu i socijalnu zaštitu, na obrazovanje...“, dodala je Jonica.

SNP je najavio da neće podržati prijedlog rezolucije o NATO u parlamentu. 

„Stav SNP-a o NATO-u je jasan i više puta ponovljen. SNP se protivi punopravnom članstvu Crne Gore u taj vojni savez i zato nećemo glasati za predloženu rezoluciju u crnogorskom parlamentu. Očigledno je da kod nekih partija postoji ogromna razlika između programa, onoga što pričaju na terenu sa građanima i onoga što saopštavaju stranim diplomatama. Sigurna sam da takvu raznolikost u stavovima za kratko vrijeme teško mogu pokriti čak i jakom medijskom podrškom koju imaju. Zato nekima smeta što je stav SNP-a više puta i jasno i precizno prezentiran javnosti“, istakla je ona.

Jonica je naglasila da će se uskoro održati sjednica Skupštine Crne Gore, i to će biti dobra prilika da se građani Crne Gore upoznaju sa razlikama između onog što im se govorilo ili izbjegavalo da se kaže na tu temu u predizbornoj kampanji, a onoga što danas radi i kako na tu temu odlučuju oni koji predstavljaju njihov glas u Skupštini. 

„Činjenica da je procenat poslanika koji podržavaju pristupanje NATO-u značajno veći od procenta građana ili može se reći i obrnuto proporcionalan, očigledan je primjer da je neko obmanuo birače“, kazala je između ostalog Jonica.

Portal Analitika