Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Društvo

RAZOTKRIVANJE - Sanja MARKOVIĆ: Moj život je komedija

Nedostaje joj djetinjstvo, koje je bilo kao iz bajke… Kod drugih cijeni iskrenost i odgovornost… Da je hrana, bila bi čokolada… Na dan bi voljela da iskusi kako je biti predsjednica neke države… Ljubiteljka je haus muzike… Obožava da putuje i našim čitaocima otkriva da je posljednja destinacija koju će posjetiti - Santorini… To je Sanja Marković
RAZOTKRIVANJE - Sanja MARKOVIĆ: Moj život je komedija
Portal AnalitikaIzvor

Voditeljka i novinarka zabavne emisije "City" na Televiziji Pink M, Sanja Marković, rođena je 29. jula u Podgorici. Osnovnu i srednju školu završila je u Crnoj Gori, dok je diplomu strukovnog menadžera stekla u Beogradu.

Lavica u horoskopu, za sebe kaže da je takva i u poslu, ali i u privatnom životu.

- Ne podnosim čekanja, odlaganja. Sve bih sada, ovog trenutka :-)... Ne volim šablone, ustaljene radnje, ispunjava me kretanje, dinamika, adrenalin, putovanja iznad svega - otkriva Sanja našim čitaocima neke pojedinosti o sebi.sanjam1

Uporedo sa srednjom školom, ova aktivna djevojka radila je i tri godine kao radio-voditeljka , nakon čega je uslijedio poziv za Pink TV… Danas je Sanja voditeljka i novinarka zabavne emisije "City", koja se svakodnevno emituje na "ružičastoj televiziji".

- Njegujemo tradiciju da ono što se nije emitovalo na "City"-u, nije se ni dogodilo. Za one koje volim dajem sebe sto odsto... Ljubav - pokretač i motiv više za uspjeh. Kako tokom godine naporno radim, svaki odmor iskoristim na najljepši način - otputujem i tako napunim baterije za nove poslovne poduhvate. Porodica mi je iznad svega - iskrena je Sanja za naš portal.

BUĐENJE

Što Vam nedostaje iz vremena kada ste bili dijete?

- Bezbrižnost, sigurnost, dječije ludorije sa bratom u kući, vani… odlasci sa roditeljima svakog vikenda u prirodu, na selo, planinu… čist planinski vazduh, druženje sa bakom i dekom. Anegdote koje mi je deka (inače svešteno lice) pričao, mogla sam satima da slušam... Ukratko, djetinjstvo kao iz bajke...sanjam2

Što najviše volite u tome što ste odrasli?

- Moć da samostalno donosim važne odluke, bez razmišljanja, dvoumljenja, preispitivanja... da realno sagledavam situacije u kojima se ja, ali i svi u mojoj blizini nalaze... ma kakve one bile... Što sam u mogućnosti da pomognem onima koji mi znače, u bilo kom smislu… i što provodim vrijeme sa onima koji meni odgovaraju.

Za koji Vaš talenat smatrate da nije došao do izražaja?

- Ima ih više... od djetinjstva sam se oprobala u mnogim, nazovimo "disciplinama", ali je problem nastajao onog trenutka kada nijesam mogla da obuzdam sebe, pa hoću nešto novo, ponovo i opet :-). Imam sluha za muziku, godinama sam bila član hora u školi "Boro Ćetković"... Bavila sam se manekenstvom, tačnije bila sam top model, no i u sportu - u Karate klubu "Budućnost" - bilježila sam izvanredne rezultate. Igram folklor, a vježbam i u teretani. Svi poslovi vezani za menadžerstvo, što je moja struka, nijesu mi strani. Bila bih odličan šef :-)

Koju svoju osobinu smatrate najgorom?sanjam3

- Impulsivnost, naročito kada uočim nepravdu, i tvrdoglavost onda kada smatram da sam u pravu... ništa me ne može spriječiti da sve izvedem na čistac, sa sve argumentima :-). Dominantni lav :-)

Što najviše cijenite kod drugih?

- Jeste stereotip, ali iskrenost - na prvom mjestu - ma kakva bila, pozitivna ili negativna. Po meni, jednom laž - zauvijek laž... Odgovornost, takođe...

U OGLEDALU

Kako bi se zvala Vaša filmska biografija i ko biste voljeli da glumi Vas?

- "Da, to sam ja, Sanja Marković". Već sada bih, iako ne po godinama,već po dešavanjima, kako poslovnim tako i privatnim, mogla da snimim tročasovnu kvalitetnu komediju koja bi vam, sigurna sam, svake sekunde držala pažnju.Voljela bih da me glumi Seka Sablić, kraljica komedije, jedna od najvoljenijih glumica bivše Jugoslavije. Moj život je komedija, često prokomentarišem "ovo se samo meni događa" :-). Nikada dosadno :-)... sigurna sam da bi jedino Seka mogla, izuzetnim komičarskim sposobnostima, da vam dočara mene i moj život.

Kako biste nekome, preko telefona, u pet riječi opisali sebe?sanjam4

- Teško da se mogu opisati u pet riječi :-)... Ali, jedno je sigurno, ko me prihvati ovakvu kakva jesam, ne može a da me ne voli :-)... Komentari su onih u mojoj blizini…

Kako biste opisali sebe da ste hrana?

- Definitvno i ono što mi prvo pada na pamet - čokolada, hrana Bogova - po meni najbolja među slatkišima... podstiče hormon sreće... preporučuje se makar po kockica dnevno.

Koju moć super-junaka biste voljeli da imate?

- Da vratim vrijeme.

Sa kojom ličnošću, stvarnom ili izmišljenom, biste se zamijenili na jedan dan?

- Hmmm... Titula predsjednika države bi mi prijala i sve povlastice koje ista sa sobom nosi, samo na 24 sata... Već sjutra bih uživala u plodovima berbe... i ne samo ja, već i svi moji građani. Zvuči primamljivo, možda poslije ove izjave dobijem poziv za kandidaturu, ko zna :-)

SVAKODNEVICA

Što radite nedjeljom poslijepodne?

- Ukoliko nijesam na poslu, posvetim se onima koje volim... po mogućnosti, na otvorenom, u prirodi, pod vedrim nebom, pored rijeke, van grada, buke, konstantne trke i vreve automobila... Obožavam šetnje sa Masterom, mojim sedmogodisnjim dobermanom, otvorenog i vedrog duha :-).sanjam5

Koja pjesma Vam je uvijek u vrhu liste omiljenih?

- Obožavam haus - muzički stil elektronske muzike trenutno najslušanije na svijetu... Uvijek sam u toku sa novitetima i svjetskim top listama…

Koja knjiga/predstava/film je, u posljednje vrijeme, na Vas ostavila najsnažniji utisak?

- "Agnesina ispovijed" Hane Kent - roman inspirisan istinitom pričom o posljednjoj pogubljenoj osobi na Islandu - tajanstvenoj sluškinji Agnes Magnusdotir koja je optužena da je ubila svog ljubavnika. Dirljiva, moćna i sjajno ispričana priča…

Gdje biste voljeli da otputujete?

- Prethodnih godina putovala sam dosta, ali uvijek želim još... upoznavanje sa kulturom drugih naroda me ispunjava... upravo se pakujem za Santorini, ostrvo živopisnih legendi, višebojnih plaža, vulkanskog porijekla...do sada, po pitanju ove destinacije nijesam čula ni jedan negativan komentar... prenosim vam utiske, detaljno, po povratku :-)

Koje prevozno sredstvo najmanje volite?

- Najmanje volim autobuse - čak ni da ih vidim. Na prstima jedne ruke mogu prebrojati koliko sam puta koristila to prevozno sredstvo.

DA TI KAŽEM…

Kome sve ispričate?

- Mnogo razgovaram sa mamom, i sa sestrama koje su skoro 20 godina starije od mene... one su moj neisrcpni izvor ljubavi, energije, sreće... I sa bratom, koji je PREozbiljan u odnosu na mene, samo ukoliko je alarmantno, čisto da ga poštedim svojih, svakodnevnih hirova. :-)

Čemu se uvijek obradujete?sanjam6

- Porodici, voljenoj osobi, prijateljima... Masteru (dobermanu), ne smijem ga izostaviti. :-)

Da li za nečim žalite?

- Sve dok imamo izbor - koji je dar - ne treba ni za čim žaliti...

Bez čega ne možete? 

- Bez osmjeha, vedrog duha, ljubavi... ukoliko ste proveli dan bez smijeha, ne računajte da je bio uspješan. Smijeh produžava život, pamtite, a baš planiram dugo da živim. :-)

Za što ste se posljednji put izvinili?

- Juče, kod kuće, imali smo goste iz inostranstva, kuvala sam kafe i redosljed totalno izmijenila. Grimase na njihovim licima bile su jasnije od riječi. :-)

SUMRAK

Koje tri želje biste tražili da Vam ispuni zlatna ribica?

- Da imam super- moć da vratim vrijeme i omogućim onima koje volim da budu zdravi i dugo žive...

Što je najteže što ste do sada uradili?

- Da se uozbiljim, da ozbiljnije gledam na život, jer nije sve "hihihi, hohoho, huhuhu", ali nikako mi ne polazi za rukom... Planiram da pokušam :-).

Kada biste saznali da Vam je ostalo samo tri mjeseca života, kako biste ih proveli?sanjam8

- Provela bih ih onako kao i kada bih mislila da je život beskonačan... moj način života je veoma ubrzan, samim tim i zabavan, ispunjen, drugačiji, sa konstantnim novitetima u svim životnim sferama… šteta što dan nije duži, makar pet sati…

Kako biste voljeli da umrete?

- Ja sam besmrtna :-)

Koji bi bio Vaš epitaf ?

- "Doviđenja - vidimo se sjutra" :-)

 

Priredila: A.POPOVIĆ

 

Portal Analitika