Svijet

Snouden kritikovao ograničenu slobodu izražavanja u Rusiji

Bivši saradnik američke Nacionalne bezbjednosne agencije NSA Edvard Snouden kritikovao je danas ograničenu slobodu izražavanja u Rusiji, u kojoj je našao utočište ali u koju nije nikada namjeravao da ode.
Snouden kritikovao ograničenu slobodu izražavanja u Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

Snouden, protiv kojeg je izdata potjernica poslije otkrivanja američkog programa prisluškivanja, obratio se danas na video konferenciji organizatorima norveške nagrade Bjernson za slobodu izražavanja koja je ove godine njemu pripala.

"Suštinski je progrešna riješenost ruskih vlasti da sve više kontrolišu internet uključujući i privatnost ljudi kako bi odlučile šta je prema njima dobar način izražavanja. To je pogrešno i to nije zadatak jedne vlade", ocijenio je Snouden i podsjetio da nije sam odlučio da živi u Rusiji.

"Nikada nijesam imao namjeru da budem u Rusiji. Samo sam prolazio kroz tu zemlju na putu za Južnu Ameriku, ali su SAD poništile moj pasoš", rekao je on.

Snouden se u SAD suočava sa optužbama za špijunažu jer je otkrio globalni program prisluškivanja i praćenja koji je NSA sprovodila u SAD i širom svijeta.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.