Rukomet

Budućnost pobjednik turnira u Ljubljani

Rukometašice Budućnosti pobjednice su 12. Memorijalnog turnira Vinka Kandije – izabranice Dragana Adžića u posljednjem kolu u Ljubljani su savladale austrijski Hipo 27:24 (15:13) i sa tri pobjede osvojile prvo mjesto. ”Plave” su u prva dva kola savladale Podravku(32:15) i domaćina turnira Krim (28:23). Uz nedovoljno oporavljene Katarinu Bulatović iSuzanu Lazović koje nijesu ni putovale sa ostatkom tima u Ljubljanu, trener Dragan Adžić u duelu protiv Hipa u igru nije uvodio ni Kristinu Neagu, Draganu Cvijić, Milenu Raičević iBiljanu Pavićević, dok je Ljubica Nenezić bila na golu umjesto Marte Žderić. Aktuelne šampionke Evrope tako su nakon drugog mjesta na turniru u Bukureštu i trećeg u Skoplju, osvajanjem trofeja na turniru na kojem su nastupili timovi koji su, takođe, učesnici Lige šampiona, pokazale da forme ide uzlaznom putanjom i da polako sklapaju kockice za izazove koje ih očekuju od sredine oktobra.
Budućnost pobjednik turnira u Ljubljani
Portal AnalitikaIzvor

U startnoj postavi u duelu protiv austrijskog tima, bile su Ljubica Nenezić na golu, na bekovskim pozicijama Đurđina Jauković, Kinga Ačruk, Radmila Petrović, krila MajdaMehmedović i Dijana Ujkić, te na pivotu Ema Ramusović.

Budućnost je u dva navrata nakon golova Jauković imala minimalnu prednost (2:1, 3:2), ali je Hipo sa tri vezana pogotka došao do preokreta – 5:3.

Jauković i Ujkić su donijele izjednačenje (5:5), a novu prednost donijela je golmanka Nenezićkoja je pogodila sa svog gola.

Nakon što je Mehmedović pogodila za vođstvo 8:6, Hipo je vezao četiri gola i poveo 10:8.Budućnost je ipak, nakon prvih 30 minuta imala dva gola prednosti (15:13), nakon što jeNenezić odbranila tri sedmerca, a Ačruk u finišu postigla tri gola.

Odlično su naše šampionke otvorile drugo poluvrijeme i preko Ačruk, Jauković iMehmedović povele 18:13.

Nakon golova Ujkić sredinom drugog poluvremena prednost je u dva navrata bila pet golova (23:18, 24:19), što je ispostavilo se, bila nedostižna prednost za austrijski tim.

– Morali smo da sačuvamo neke igračice, kako bi ostali zdravi i bili spremni za nastavak priprema. Hipo je najslabiji tim na turniru i nijesmo mogli da dobijemo puno iz ovog meča, ali raduje dobar odnos i činjenica da su sve igračice ostale zdrave, jer povrede koje su doživjele na turniru u Ljubljani nijesu teže prirode. Vjerujem da ćemo od utorka biti kompletne i da će u jednom dijelu sa nama raditi i Katarina Bulatović i Suzana Lazović. U tom slučaju, tri turnira koja iza nas bila bi pun pogodak i iz njih bi dobili ono što smo očekivali, jer su sve igračice iskoristile priliku. U posljednje tri sedmice imali smo jake provjere u Bukureštu, Skoplju i Ljubljani, a po povratku u Podgoricu očekuju nas treninzi i nastavak priprema. Do kraja mjeseca treniraćemo i u Baru, a u Podgorici su planirani i kontrolni mečevi zatvorenog tipa protiv reprezentacije Rumunije, koje želimo da iskoristimo na najbolji mogući način, jer smo hendikepirani činjenicom da ove sezone nemamo ni provjere u Regionalnoj ligi – kazao je trener Adžić.

Dijana Ujkić je bila najefikasnija sa sedam golova, Kinga Ačruk je postigla šest, dok jeĐurđina Jauković meč završila sa pet pogodaka. Majda Mehmedović je četiri puta zatresla protivničku mrežu, Ivona Pavićević je postigla dva gola, dok su se Ema Ramusović, Radmila Petrović i golmanka Ljubica Nenezić po jednom upisale u strijelce. Nenezić je imala i 16 odbrana, od čega tri sedmerca.

Portal Analitika