Crna hronika

Kuljača saslušavan pet sati

Bivši predsjednik Opštine Budva Rajko Kuljača saslušavan je danas pet sati u Vrhovnom državnom tužilaštvu u vezi sa aferom TQ Plaza i Jaz, prenosi CDM.
Kuljača saslušavan pet sati
Portal AnalitikaIzvor

Advokati Vladan Bojić i Zdravko Begović nijesu mogli da otkriju detalje saslušanja, niti da potvrde da je danas u na saslušanju bio Kuljača.

Pravni zastupnik bivšeg predsjednika opštine Budva, Lazara Rađenovića, i menadžerke tog grada Milene Marović Bogdanović, Vladan Bojić samo je kazao da je njegovo pravno mišljenje o iskazu svjedoka saradnika daleko gore od onog koje je ranije objelodanio.

“To jednostavnim pravnim rječnikom nije i, elementarno pravno, ne može biti i uživati status svjedoka saradnika”, rekao je Bojić za Dnevne novine.

U tom pravcu, Bojić navodi da će u najkraćem periodu preduzeti konkretne pravne radnje.

“Detalji tog kvazisaradničkog svjedočkog iskaza su zaštićeni tajnom, mada bih najiskrenije volio da nijesu. Ovako, ovakva bespotrebna "tajnost" po prirodi stvari izaziva svakakve spekulacije, sumnje, intrige, što je kontraproduktivno za svakog učesnika u postupku i objektivno škodi opštem interesu i svrsi krivičnog postupka”, naglasio je on.

Bojić je rekao da je današnje saslušanje implicitan pokušaj Tuzilaštva da prikrije prethodno nepopravljivo protivzakonito saslušanje svjedoka saradnika od 14. avgusta koje je, kako ističe, obavljeno bez znanja, obavještenja i prisustva branilaca ostalih okrivljenih.

“To je ispalo potpuno kontraproduktivno i za Tužilastvo i za navodnog svjedoka saradnika. Ne znam za koga više i gore”, napomenuo je on.

Zdravko Begović, advokat jednog od osumnjičenih u ovom slučaju Dragana Marovića, rekao je da ne smije da prenese ni ko je saslušan, niti dio iskaza svjedoka.

"Specijalni tužilac nas je upozorio da je odavanje službene tajne krivično djelo i u tom smislu ne mogu ništa reći osim da je današnje saslušanje trajalo skoro pet sati. Očigledno je da je bilo ozbiljnih priča u Tužilaštvu, ali ništa mimo toga ne možemo reći", kazao je Beogivć.

Po nalovu Vrhovnog državnog tužulaštva 13. avgusta uhapšeno je 13 osoba, među kojima su istaknuti funkcioneri Demokratske partije socijalista DPS, doskorašnji predsjednik opštine Lazar Rađenović, menadžerka grada Milena Marović Bogdanović, bivši predsjednik i potpredsjednik Rajko Kuljača i Dragan Marović, te bivši savjetnik u Vladi Aleksandar Tičić zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom izgradnje poslovnog centra TQ Plaza i platoa na plaži Jaz.

Oni se sumnjiče da su time nanijeli opštini štetu oko deset miliona eura.

Portal Analitika