Politika

NOVA: Ugovor Fronta očekivano naišao na panične reakcije režima

Ugovor o novom početku, koji je ponudio Demokratski front, naišao je na odličan prijem kod građana Crne Gore. Naš predlog je realan i utemeljen i predstavlja nužno saniranje štete koju je u proteklih skoro trideset godina izazvao crnogorski režim”, saopštio je portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.
NOVA: Ugovor Fronta očekivano naišao na panične reakcije režima
Portal AnalitikaIzvor

On je u saopštenju dostavljenom medijima kazao da je aktuelna vlast opljačkala državu, uništila njenu privredu i ekonomiju, dok je sa druge strane preko devedeset odsto onih koji žive u teškoj situaciji, suočeni sa siromaštvom.

- DF je zato ponudio Ugovor koji će građane izvući iz gotovo bezizlaznog položaja i potpuno je očekivano što je ta inicijativa naišla na panične i neartikulisane reakcije režima. Posebno su interesantni likovi koji u ime režima napadaju ugovor između građana i DF-a, i bilo bi zaista zanimljivo da se jedna nauka pozabavi profilima pojedinih političara i analitičara koji se protive predlozima koji pomažu građanima da se izvuku iz očajne pozicije - dodao je Vučurović.

On smatra da je gotovo nevjerovatno da nekom smetaju predlozi koji garantuju bolji i sigurniji život.

- Takvima je potpuno prirodno to što je režim godinama punio džepove ljudima iz vrha vlasti, bjelosvjetskim kriminalcima i tajkunima, a dobijaju napade bijesa kada neko ponudi predlog kako da se svi građani izvuku iz problema - naveo je Vučurović.

Prema njegovim riječima, Demokratski front ne pogađaju gluposti koje saopštavaju plaćeni analitičari, ”kao ni nesuvisle priče iz DPS-a, a naročito od onih iz te partije koji su ,,zvijezde’’ afere Snimak”.

- Kada takvi napadaju DF i našu incijativu onda znamo da smo na pravom putu. Onaj koji se protivi predlogu DF-a, taj ne misli dobro ni građanima ni državi, i iz nekih razloga želi da produži agoniju u kojoj se nalazi Crna Gora - rekao je Vučurović.

On je kazao da je svima poznato da DPS opstaje na vlasti zahvaljujući ucjenama, podvalama i mahinacijama, a da je DF ponudio nešto što u potpunosti razara, kako je naveo, katastrofalnu politiku Đukanovićeve profiterske organizacije.

- U vrijeme izbora, kada prifali glasova, DPS je selektivno rešavao probleme određenom broju građana od kojih je zauzvrat tražio siguran glas. Ponavljamo, takođe, da će sve ono što je DPS oteo i opljačkao biti vraćeno građanima - zaključuio je Vučurović.

Portal Analitika