Rukomet

Nova pobjeda Budućnosti na turniru u Ljubljani

Rukometašice Budućnosti ostvarile su drugu pobjedu na 12. Memorijalnom turniru Vinka Kandije – izabranice Dragana Adžića u Ljubljanisu savladale domaćina Krima 28:23 (14:8). Aktuelne šampionke Evrope u prvom meču na turniru u petak su savladale ekipu Podravke(32:15). U duelu protiv slovenačkog šampiona, pored Katarine Bulatović i Suzane Lazović koje su ostale u Podgorici kako bi se oporavile od povreda, trener Adžić nije mogao da računa ni na Milenu Raičević koja je povrijedila skočni zglob u duelu protiv Podravke, dok je Dragana Cvijić doživila povredu lakta zbog koje je igrala samo u prvom poluvremenu.
Nova pobjeda Budućnosti na turniru u Ljubljani
Portal AnalitikaIzvor

Krim je bio bolji samo u uvodnim minutima meča i vodio je 2:1, ali su ”plave” nakon izjednačenja preko Radmile Petrović, postigle još četiri vezana gola (dva Majda Mehmedović, po jedan Kinga Ačruk i Đurđina Jauković) za vođstvo 6:2.

Iako su imale nekoliko promašenih zicera, izabranice Dragana Adžića održavale su sigurnu prednost, pa je u finišu prvog poluvremena bilo 11:6 nakon pogotka Jauković, a Kristina Neagu je pogodila za 13:7. Na poluvremenu je bilo ”plus šest” (14:8), uz četiri gola Jauković, po tri Mehmedović i Neagu.

U nastavku meča, umjesto Dragane Cvijić koja je doživila povredu laktu, na poziciji pivota igrala je Ema Ramusović, a Dijana Ujkić je donijela sedam golova viška – 15:8 na početku drugog dijela meča.

Ačruk je pogodila za vođstvo 17:11, ali je slovenački tim postigao četiri vezana gola i smanjio zaostatak na samo dva pogotka (17:15) u 43. minutu, što je bio signal da trenerAdžić zatraži tajm aut.

Neagu je prekinula seriju bez gola našeg tima za vođstvo 18:15, a Krim je držao priključak do rezultata 22:20. Uslijedili su golovi Neagu iz sedmerca, potom Jauković i Mehmedović za vođstvo 25:20, što je bila prednost koju su aktuelne šampionke Evrope sačuvale do kraja meča.

– Pružili smo još jedno dobro izdanje i upisali novu pobjedu nakon ubjedljivog trijumfa protiv Podravke. Nedostajala je Milena Raičević, kao i Dragana Cvijić koja je doživjela povredu lakta, ali vjerujem da nije teže prirode i da ćemo je uskoro ponovo vidjeti u timu. Sve igračice su pokazale pravi odnos i to je ono što raduje, a vjerujem da ćemo na pravi način odraditi i meč protiv Hipa, po kvalitetu, najslabijeg tima na turniru. Najvažnije je da ostanemo zdravi i izbjegnemo nove povrede, a potom da napravimo dobru analizu učinjenog na tri pripremna turnira i da krenemo u završnu fazu priprema pred početak nove sezone Lige šampiona – kazao je trener Adžić.

Kristina Neagu i Đurđina Jauković koja je još jednom potvrdila sjajnu formu koja je krasi u svim pripremnim mečevima, bile su najefikasnije sa po osam golova.

Majda Mehmedović je postigla pet pogodaka,Dragana Cvijić i Kinga Ačruk upisale su po dva, dok su Radmila Petrović, Ivona Pavićević iDijana Ujkić postigle po gol.

Marta Žderić je imala 16 odbrana, dok je Ljubica Nenezić imala jednu uspješnu intervenciju.

Budućnost će u posljednjem meču na turniru u glavnom gradu Slovenije, od 19 sati i 30 minuta igrati protiv austrijskog Hipa.

Portal Analitika