Društvo

Kamperi sa Bedem festa posjetili izletište Blace

Kamperi koji su u Nikšić stigli iz regiona, Evrope i Kanade da bi prisustvovali internacionalnoj muzičkoj manifestaciji Bedem fest bili su danas prvi posjetioci Eko parka Blace, za čiju je obnovu sredstva obezbijedila Pivara Trebjesa.
Kamperi sa Bedem festa posjetili izletište Blace
Portal AnalitikaIzvor

Revitalizacija tog jedinstvenog izletišta nadomak Nikšića urađena je po projektu Društva mladih ekologa iz Nikšića koji je izabran na četvrtom konkursu Pivare Trebjesa kao najbolji ekološki projekat NVO, čiju je realizaciju ta kompanija finansirala sa 10 hiljada EUR.

Menadžer korporativnih poslova u Pivari Trebjesa Natalija Milić saopštila je da će, zvanično otvaranje Eko parka Blace biti upriličeno krajem septembra, ali da su željeli iskoristiti održavanje Bedem festa za dodatnu promociju izletišta.

“Pivara je jedan od sponzora Bedem festa, pa nam je posebno drago što smo ova dva važna projekta uspjeli da uvežemo na pravi način”, navela je Milić.

Na Blacama su se uz kampere okupili i članovi nevladine organizacije (NVO) Društva mladih ekologa, Saveza izviđača Crne Gore, kao i drugi posjetioci, gdje je organizovana dnevna svirka i spremanje riblje čorbe.

Izvršni direktor NVO Društvo mladih ekologa Miodrag Karadžić kazao je da su organizovali pješačku turu od Bedema do Eko parka Blace da bi oživjeli raniji način dolaska na ovo izletište, kada se isključivo moglo stići uskim šumskim putevima.

„Ovim potezom ćemo uz zdrave stilove života promovisati i do sada urađeno u Blacama, gdje nas očekuje dosta posla do zvaničnog otvaranja Eko parka. Do sada smo uspjeli da dovršimo most, postavimo deset klupa, pet stolova, klackalicu za djecu, sprave za trening i uklonimo jedan dio korov”, rekao je Karadžić novinarima na Blacama.

On je najavio da će narednih dana postaviti još klupa i stolova, ljuljaške, kućice za ptice, informacione table.

“Tokom trajanja Bedem festa na glavnoj bini biće prikazivan i kratki promotivni film u trajanju od 30 sekundi koji opisuje lokaciju Blaca i dosadašnje aktivnosti kako bi. mlađe generacije saznale za ovaj predivni lokalitet, udaljen od grada svega dvadesetak minuta, koji je bio omiljeno izletište starijih Nikšićana“, rekao je Karadžić.

Portal Analitika