Politika

POZITIVNA CETINJE: Podržavaju inicijativu za smjenu Bogdanovića

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore na Cetinju podržaće inicijativu za smjenu gradonačelnika i zahtijevati da se glasa i o povjerenju predsjedniku Skupštine Opštine Cetinje, saopšteno je iz te partije.
POZITIVNA CETINJE: Podržavaju inicijativu za smjenu Bogdanovića
Portal AnalitikaIzvor

Odbor Pozitivne je jednoglasno donio zaključak kojim poziva kolege koji nijesu dio vladajuće većine u cetinjskom parlamentu da bojkotuju prvu narednu sjednicu ukoliko, kako su naveli, ne dođe do izvinjenja odbornika Momčila Moša Martinovića, zbog izjave koja je “odisala duhom netolerancije i klaustrofobije koja nije svojstvena ni Cetinju ni Cetinjanima.”

Inicijativa za smjene se, dodaju iz Pozitivne, pokreće “zbog uvećanja duga Prijestonice na preko 16 miliona eura, negativne ocjene DRI-a o njenom poslovanju, neadekvatne politike zapošljavanja, lošeg stanja u gradskoj infrastrukuturi sa posebnim akcentom na izuzetno loše snabdijevanje vodom, zbog neprihvatljive tendencije stvaranja atmosfere straha, prijetnji otkazima političkim nesitomišljenistom, kao i zbog sveopšteg socioekonomskog ambijenta” zbog kojeg, dodaju, mladi sve više napuštaju Cetinje.

“Dodajemo i da, nažalost, potpuno svjesni činjenice da ne postoji odgovorajuća većina u cetinjskom parlamentu i da pokretanje te inicijative nije bila uperena ka DPS-u već ka Pozitivnoj, njihovi dojučerašnji koalicioni partneri na lokalnom i aktuelni na državnom nivou, SDP, zapravo želi da se opoziciono 'isprsi' na Cetinju gdje je svima jasno da oni nikad, pa ni danas nisu bili ama baš nikakva politička prijetnja ili alternativa DPS-u”, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Ističu da je podrška inicijativi tražena na način koji “nije dostojan komentara” i kojim se ona, zapravo, ne želi dobiti, ted a SDP izvjesno osigurava vlast DPS-u na Cetinju.

“Istu inicijativu nije moguće podnositi ponovo u doglednom periodu, a DPS sada ima, nažalos,t apsolutnu većinu. Da li se radi o nepromišljenosti, jeftinom političkom marketingu ili pak perfidnoj igri, ocijeniće Cetinjani, koji znaju ko je gdje i koji znaju kako je dugo i skladno SDP javno sarađivao sa DPS-om godinama i u toj saradnji koristio i još uvijek koristi brojne sinekure i privilegije. Znaju Cetinjani s kim SDP nije htio 1996. a kome je poletio u zagrljaj dvije godine kasnije, i znaju Cetinjani ko još čezne za tim koalicionim zagrljajem. Ne mogu se Cetinjani dva puta varati”, poručili sui z Pozitivne.

Da ne bi bilo nikakve dileme, dodaju iz te partije, Pozitivna na Cetinju zahtijeva da se u “paketu” glasa o povjerenju za dvije najodgovornije funkcije u prijestonici, gradonačelniku i predsjedniku Skupštine Prijestonice.

“Prije nego bi inicijativa došla na dnevni red, Pozitivna poziva sve koji nisu dio vlasti na Cetinju da bojkotuju prvu narednu sjednicu opštinskog parlamenta ukoliko izostane izvinjenje iz klupa vladajuće stranke zbog pomenutih izjava odbornika Martinovića”, zaključuje se u saopštenju.

rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.