Zanimljivosti

Microsoft kupio VoloMetrix

Američka firma Microsoft objavila je da je kupila kompaniju VoloMetrix iz Sijetla, koja analizira elektronsku poštu, radne rasporede i zadatke zaposlenih.
Microsoft kupio VoloMetrix
Portal AnalitikaIzvor

Cilj ove Microsoftove kupovine je povećanja efikasnosti ljudi na radnom mjestu i praćenje profesionalnih podataka zaposlenih.

VoloMetrix koristi dobijene podatke da predloži zaposlenima personalizovane planove za efikasnije korišćenje vremena i energije.

„Kao što nam monitori aktivnosti pomažu da razumijemo naše zdravlje u privatnom životu, nova inovativna rješenja se pojavljuju da objektivno mjere i odrede prioritete dok smo na poslu“, rekao je potpredsjednik Microsofta zadužen za servis poruka Outlook i za razvoj sistema Office 365, Rajesh Jha.

On je rekao da će tehnologija VoloMetrixa biti integrisana u Office 365 i u analitičku ponudu Microsofta i dodao da je to veliki korak naprijed u ostvarivanju Microsoftove težnje da udahne novine u produktivnost.

U ostvarivanju te strategije Microsoft je već imao nekoliko akvizicija posljednjih mjeseci.

Kupio je aplikacije za upravljanje dnevnim rasporedom Sunrise, za upravljanje e-mailovima Acompli, upravljanje zadacima Wunderlst, kao i start-up firmu LiveLoop za onlajn razmjenu prezentacija Powerpoint i PDF dokumenata.

Portal Analitika